Queen brengt duetten Mercury en Jackson uit!





Queen-bandleden Brian May en Roger Taylor werken aan het uitbrengen van duetten van Queen-zanger Freddie Mercury en Michael Jackson.

De Britse krant Evening Standard meldt dat het gaat om demo-opnamen die in de jaren tachtig zijn gemaakt in Jacksons huis, toen Queen op tournee was door de Verenigde Staten. Volgens May (64) zijn de nabestaanden van Jackson akkoord met het uitbrengen van het werk, naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar.

May zei dat bij de Classic Rock Roll Of Honour-uitreiking, waar Queen de prijs kreeg voor heruitgave van het jaar. Hierbij vielen The Who en Jeff Beck ook in de prijzen.

Freddie Mercury stierf in 1991, Michael Jackson in 2009. Het is niet de eerste keer dat er duetten van de twee zangers worden uitgebracht.

Michael Jackson heeft al heel wat succesvolle duetten op zijn naam staan, zoals met Paul Mc Cartney, Stevie Wonder, Diana Ross, Siedah Garrett en zus Janet.
"Michael kwam wel eens kijken als wij op toer waren in de Verenigde Staten", vertelt Queen-gitarist Brian May aan de Londense krant Evening Standard. "Hij en Freddie werden goede vrienden. Zo goed dat ze samen bij Michael thuis een paar nummers opnamen. Die liedjes zijn nooit uitgebracht."

Op dit moment scoort Michael Jackson met de Goldman nominatie BLOOD ON THE DANCEFLOOR in de Top40Gold, maar…….Jackson is voor de komende week al weer in de running met een nieuwe primeur nominatie, en het is van nomineur Jeanette. Ditmaal gaat het om de Nederlandse nummer 1 hit single BAD. Een track die ongetwijfeld op weg is naar de toppositie in de Nominatie parade…..en de potentiĆ«le nieuwe Goldschijf .Klik hier voor de volledige versie van BAD.

Queen is dit jaar maar liefst 7 keer genomineerd, waarbij alleen LOVE OF MY LIFE de Top40Gold bereikte. Voor de band is dat de 11e hit gebleken.

De Pressman

1 opmerking:

Okaysjon zei

Hier ben ik wel heel benieuwd naar.
Hoorde op radio 2 vanmiddag dat MJ en FM ooit een versie van STATE OF SHOCK hebben opgenomen die daarna op de plank is verdwenen waarna teh Jacksons het uitbrachten met Mick Jagger