De ontdekking van .....Baccara!

Vandaag, op 17 januari, maar dan in 1977, worden Mariola Mendola en Mayte Mateous,twee Spaanse zangeressen die na allerlei omzwervingen in Duitsland terechtkomen, ontdekt door 2 Duitse producers: Rolf Soja en Frank Dostal.

Deze twee componisten/producers kregen een telefoontje van Leon Deane, talentscout van platenmaatschappij RCA. Deane had een klus voor beide producers: op zondagochtend zouden 2 Spaanse zangeressen naar Hamburg vliegen om een paar nummers op te nemen.. En of Rolf en Frank een paar nummers konden schrijven.

Leon Deane had beide danseressen zien optreden in Spaans vakantiegebied en vond ze wel goed op een nummer mee op te nemen.

Op die zondag worden twee liedjes opgenomen, die de A en B kant zouden worden van een single. Direct na de opname moesten Mariola en Mayte terug naar Spanje voor TV optredens als flamingo danseressen.

De opgenomen single was YES SIR I CAN BOOGIE Rolf en Frank bedenken de groepsnaam Baccara en de single wordt later dat jaar uitgebracht en breekt internationaal door…… Het nummer haalt de eerste plaats in de Nederlandse TopVeertig en groeit in Europa uit tot de bestverkochte single van 1977!

Het nummer staat nu bij de Top40Gold in de lijst van nieuwe nominaties. Afgelopen week nomineerde Marc YES SIR I CAN BOOGIE als guilty pleasure.
In 2003 was Baccara eerder tevergeefs met de single genomineerd. Even afwachten hoe het nu nu gaat aflopen…..


De Pressman

Geen opmerkingen: