Schat aan niet uitgebrachte Thin Lizzy nummers ontdekt!




De door Phil Lynott aan een vriend gegeven collectie van zo’n 150 cassettebandjes vol met Thin Lizzy-nummers is onlangs overhandigd aan platenmaatschappij Universal Music. Het gaat in totaal om bijna 700 niet eerder uitgebrachte songs waarvan een scherpe selectie in een box terecht zal komen.

Phil had de 150 tapes in 1986, vlak voordat hij stierf in bewaring gegeven aan de vriend in bewaring gegeven. Lynott verzamelde alle opnames van Thin Lizzy en dit materiaal is op de tapes te beluisteren. Een unieke vondst!

Op de tapes zijn naast een aantal onbekende nummers, ook andere versies van klassiekers uit de periode 1971 - 1981 te vinden. Thin Lizzy-gitarist Scott Gorham en drummer Brian Downey nemen de taak van het kiezen van de nummers op zich en beslissen het uiteindelijke artwork van de box. Op dit moment is de band bezig met de voorbereidingen voor een aantal shows in Groot-Brittannië, maar de geruchtenstroom rondom de komst van nieuw materiaal houdt ook niet op. Het zou de eerste nieuwe muziek van de band zijn sinds de dood van Phil Lynott.
Op 7 februari staat Thin Lizzy in het Patronaat te Haarlem en een dag later treden de hardrockers op in de Tilburgse 013.

In de Top40Gold wist Thin Lizzy driemaal te scoren, waarbij het nummer WHISKEY IN THE JAR uit 1973 het predicaat Goldschijf én de 1e plaats in de lijst wist te halen.


De Pressman

Geen opmerkingen: