Scott mc kenzie overleden!


Scott McKenzie is overleden. McKenzie, vooral bekend van de hippiehit  SAN FRANCISCOS stierf op 73-jarige leeftijd in Los Angeles.

McKenzie werd zondagmiddag dood in zijn woning aangetroffen door een buurvrouw, schrijft de BBC. Volgens een andere buurvrouw lag McKenzie de laatste tijd geregeld in het ziekenhuis omdat hij kampte met het syndroom van Guillain-Barré, dat het zenuwstelsel aantast.

"Ik denk dat hij recent een hartaanval heeft gehad, hij lag in het ziekenhuis", doet de buurvrouw uit de doeken. "Ze wilden niet dat hij het hospitaal verliet, maar hij wilde thuis sterven."

McKenzies grote hippiehit SAN FRACISCO werd geschreven en geproduceerd door zijn goede vriend John Phillips. Het nummer, dat in 1967 werd uitgebracht, bereikte in verschillende landen de nummer 1-positie. Ook in Nederland voerde het hippielied de hitlijsten aan.

Voor de TOP40Gold is SAN FRANCISCO genomineerd geweest in 2005 en in 2008 ( door Jeroen en Raymond) en bereikte ook tweemaal de Top40Gold. In totaal 9 weken notering met 15 als hoogste positie.

McKenzie en Phillips vormen verschillende band, totdat Phillips in de jaren zestig The Mamas and the Papas oprichtte. McKenzie was in 1986 betrokken bij de nieuwe versie van The Mamas and the Papas. In de jaren tachtig schreef hij bovendien enkele hits met Phillips, waaronder Kokomo van de Beach Boys.
Geen opmerkingen: