Crazy Town en 3JS vallen in de prijzen

3 keer eerder werden de mannen van Crazy Town genomineerd met het nummer BUTTERFLY (COME MY LADY), maar in alle gevallen zonder succes.
Henk was de eerste die hem nomineerde in 2004 maar toen kwam hij niet verder dan een 79e plek in de toenmalige Bubbling Under met 1 week notering.
Ruud S nomineerde hem 51 weken later als 2e en ook hij zag de plaat stranden na 2 weken nominatie parade.
Daarna is de plaat een beetje uit beeld geraakt en duurde het tot het voorjaar van 2013 voordat hij weer eens genomineerd werd. Ronny deed dit maal een poging en hij zag hem vlak voor de deur van de Top40Gold stranden op plekje 4 in de nominatie parade. Nu zijn we een kleine 1,5 jaar verder en nu pikte Sjon de plaat op bij zijn camping buren in Tjechiƫ en eindelijk heeft de plaat "die in 2001 de 5e plek in de Nederlandse Top40 wist te behalen" ook succes bij het Top40Gold panel. Deze hele week is hij de Goldschijf en volgende week gaat hij "ruim 10 jaar na zijn eerste nominatie" dan eindelijk de Top40Gold bestormen. Voor Sjon is het zijn 3e Goldschijf dit jaar.

1 keer eerder werd het nummer WIEGELIED van de 3JS genomineerd en dat was in 2011 door Erik. En ook toen was er slechts 1 ander Nationaal product wat in de race was voor de Nationale Ouwe tegel. In 2011 verloor 3JS de strijd van Kayak met het nummer LYRICS, maar deze keer hebben ze aan het langste eind getrokken.
De concurentie bestond dit keer alleen uit Earth & Fire met het nummer ANDROMEDA GIRL, maar die moesten het deze keer afleggen. 3JS komen echter niet heel hoog binnen in de nominatie parade #46, maar dat zegt niets want 2 weekjes terug maakte Rowwen Heze ook een sprong van 47 naar 14 dus er is nog niets verloren. Angelique is deze keer de nomineur en 3JS is haar 3e nominatie van eigen bodem maar ze pakt voor het eerste een tegeltje dit jaar.


Geen opmerkingen: