Goud & Nieuw week 38


RHINESTONE COWBOY-Glen Campbell

Net als de afgelopen 4 weken hebben we deze week wederom een nieuwkomer op 40 en dat is Glen Campbell met zijn RHINESTONE COWBOY. Bert is ruim 7 jaar na Henk de 2e nomineur van het nummer en scoort daarmee eindelijk weer eens een Top40Gold Hit. Ian Hunter was zijn laatste notering in de Top40Gold in week 20. Voor Glen is het na WHICHITTA LINEMAN zijn 2e Top40Gold hit.


I AM THE RESURRECTION-The Stone Roses
Op 36 vinden we de volgende nieuwkomer en dat zijn The Stone Roses en I AM THE RESURRECTION is de 2e single van de band die de Top40Gold bereikt, maar ze scoren er wel hun 3e hit mee. FOOLS GOLD stond namelijk al 2 keer in de lijst dankzij nominaties van Peter H. en Ruud S. I AM THE SESURRECTION is voordat Gijs hem nomineerde ook al eens genomineerd door Martijn V maar zonder succes.

SO IN LOVE WITH YOU-Duke
Op 33 vinden we Duke en dat werd tijd ook want Marc is inmiddels de 3e nomineur die een poging doet met SO IN LOVE WITH YOU. Jan Willem (2002) en Roeland (2011) deden eerder al een poging maar zonder succes. Voor Duke is het de eerste keer dat hij in de Top40Gold staat en met 6 steunende members zou hij komende week nog wel eens flink kunnen gaan stijgen.


HOUNDS OF LOVE-Kate Bush
Op 32 vinden we Kate Bush terug met HOUNDS OF LOVE. En aangezien ze na 18 weken nog altijd (samen met Peter GabriĆ«l) genoteerd staat met DON'T GIVE UP (#34)  staat ze dus 2 maal in de Top40Gold. Kate Bush scoort met HOUNDS OF LOVE haar 15e Top40Gold hit en 4 daarvan wisten ook nog eens de nummer 1 plaats te bereiken. Of dat deze keer gaat lukken met op dit moment slechts 5 steunende members valt nog te bezien. Peter H is de nomineur van deze primeur.

SHE DRIVES ME CRAZY-Fine Young Cannibals

De Goldschijf van vorige week werd 3 keer eerder genomineerd (2 x Peter H, 1 keer Sander) voordat het succes kwam. Maar nu het succes daar is gaat het wel heel hard met Roland Gift en zijn mannen want de plaat klapt binnen op 16. Voor FYC is SHE DRIVES ME CRAZY hun 3e Top40Gold hit, I'M NOT THE MAN I USED TO BE (#12) en SUSPICIOUS MINDS (#7) gingen hem voor. Patrick is deze 4e keer de nomineur en hij wordt door 10 members gesteund in zijn keuze.

A DAY IN THE LIFE-Beatles

De klapperrrrr van de week vinden we op 12 en dat is de top10 Joker keuze van Ruud P. A DAY IN THE LIFE van The Beatles wist in een eerste run dankzij een nominatie van Henk in 2003 een 5e plaats te halen maar moest na 9 weken al weer het Top40Gold schip verlaten. Opmerkelijk is dat Ruud P. zijn top10 Joker van 2013 ook nog steeds in de lijst staat, zullen The beatles dat ook gaan redden?
A DAY IN THE LIFE is de 46e Top40Gold hit voor George, Ringo, Paul en John.

Naast binnenkomers hebben we ook de SuperStijgerS, platen die meer dan 10 plaatsen stijgen worden hier niet besproken maar slechts genoemd.

  • WOULD I LIE TO YOU-Eurythmics (van 40 naar 21 in 2e week)
  • DANSPLAAT-Brainpower (van 25 naar 11 in 3e week)
  • WALK ON-U2 (van 34 naar 9 in 2e week)
  • FEVER-Peggy Lee (van 15 naar 4 in 3e week)
  • WHOLE LOTTA ROSIE-AC/DC (van 14 naar 3 in 2e week)


Geen opmerkingen: