Goud & Nieuw week 39


HI HI HI!-Sandra (Jeroen)
10 binnenkomers deze week en de eerste vinden we op 39, en dat is een dame die we al een tijdje niet gezien hadden in de Top40Gold. Eind 2009 stond zij voor het laatst in de lijst met EVERLASTING LOVE en nu is ze terug met HI HI HI! dankzij de nominatie van Jeroen. Het is haar 4e Top40Gold hit uit 13 nominaties en het nummer werd al eens eerder genomineerd door Angelo, het is dan ook Angelo die de plaat al een aantal weken op 1 heeft in zijn top20, en sinds deze week is dat ook het geval bij Jeroen.


JUNGLE DRUM-Emiliana Torrini (Alexander)
Op 38 vinden we Emiliana Torrini terug met het vrolijke JUNGLE DRUM, 'n nummer wat Peter E in 2011 al eens zag floppen. Maar nu boekt het succes en daarmee heeft Emiliana ook haar debuut gemaakt in de lijst der lijsten. Het is inmiddels haar 3e nominatie want Martijn V nomineerde haar al eens met NOTHING BRINGS ME DOWN. Ze had deze keer slechts 1 weekje nodig om de nominatieparade door te drummen.

TURN THE BEAT AROUND-Vicky Sue Robinson (Jack)
Op 37 vinden we een nummer wat velen van ons misschien eerder associëren met Gloria Estefan, maar de versie van Vicky Sue Robinson was in de Top40 toch een veel grotere hit. In de Top40Gold hebben we Vicky Sue nog nooit eerder gespot, maar ze werd dan ook pas 1 keer eerder genomineerd door Henk in 2008 met hetzelfde nummer. Deze keer dus wel succes al ging dat wel moeizaam met 5 weken nominatieparade.

LOST IN MUSIC-Sister Sledge (Marc)

Op 36 vinden we Sister Sledge met LOST IN MUSIC dankzij een nominatie van Disco liefhebber Marc. Het is de 2e keer dat hij het nummer nomineert en deze keer wel met succes. Voor de zusjes is het hun 2e Top40Gold optreden want eind vorig jaar kwam WE ARE FAMILY tot een 19e plek dankzij een nominatie van Ronnie. In totaal werden de dames nu 9 keer genomineerd waaruit zij dus nu 2 keer raak schoten.

DEACON BLUES-Steely Dan (P) (Jan S)

Na 36 komt deze week 35 en daar vinden we Steely Dan met het nummer DEACON BLUES en dat is de eerste Primeur nominatie die deze week binnen komt. In totaal is Steely Dan inmiddels al 22 keer genomineerd en daaruit hebben ze maar liefst 12 keer een Top40Gold hit gescoord. Hun grootste is nog altijd DO IT AGAIN met een 4e positie, maar wellicht dat DEACON BLUES daar nu verandering in gaat brengen. De nominatieparade werd in 2 weekjes doorkruist dus het zou zomaar kunnen.

THICK AS A BRICK-Jethro Tull (Wim)


Op 34 vinden we een ex nominatie van Jack die deze keer dankzij Wim zijn nominatie wel succes heeft. Het zijn de mannen van Jethro Tull met hun hit THICK AS A BRICK welke de Nederlandse Top40 nooit heeft gehaald. Sterker nog, Jethro Tull heeft uberhaupt nooit in de Nederlandse Top40 gestaan. Maar in de Top40Gold nu dus wel want ze maken met deze plaat hun debuut na 3 weken in de nominatie parade te hebben gestaan.

HANGING BY A MOMENT-Lifehouse (Alexander)

Na 34 komen we weer een nominatie van Alexander tegen waarmee zijn Top40Gold totaal op dit moment op 3 komt. Nooit eerder stond deze band in de Top40Gold en dus scoren ze een 1 uit 3 want HANGING BY A MOMENT werd al 2 keer eerder tevergeefs genomineerd (René en Dominique) maar dankzij Alexander dus wederom een debutant in de lijst. In de Nederlandse Top40 scoorde deze plaat een 19e plek en hij stond er 19 weken in, gaan ze dat hier ook halen?

LATE IN THE EVENING-Paul Simon (J) (Remco)


Op 32 vinden we de laatste in een opvolgende rij van 8 nieuwkomers en die is voor Paul Simon die door Remco als JOKER is ingezet. Harry R. scoorde er in 2004 al een bescheiden hitje mee (#23) en in 2008 zette Peter E hem al eens in als JOKER, maar dat bleek te vroeg want inmiddels zijn we weer 6 jaar verder en nu lukt het wel voor Paul Simon. En het moet heel raar lopen wil LATE IN THE EVENING komende zondag niet al zijn vorige positie verbetert hebben.

DON'T BREAK MY HEART-UB40 (Peter E)

We maken een klein sprongetje en zien op 27 UB40 binnen komen dankzij een nominatie van Peter E met DON'T BREAK MY HEART. Dit nummer werd 2 keer eerder vlak achter elkaar genomineerd in juli (Eric) en november (Angelo) van het jaar 2005, maar beide boekten geen succes. 9 jaar later lijkt de tijd wel rijp voor Ali Campbell en zijn mannen want ze hadden slechts 1 weekje nominatie parade nodig.


HOLLOW TALK-Choir Of Young Believers (G) (Carlo)


De klapperrrrr van de week is niet zomaar een hoge binnenkomer, het is een torenhoge binnenkomer en wel op #9. Het is de Goldschijf van vorige week en die was van Choir Of Young Believers met het nummer HOLLOW TALK. Jack nomineerde hem al eens in 2012 en Carlo deed het in 2013, maar beide keren geen succes en nu is het wederom Carlo die het probeert en deze keer dus met een enorm succes. Met 8 steunende members verzamelt hij al 117 punten en dus zou het zondag zomaar eens de nieuwe bovenste beste kunnen zijn.Naast binnenkomers hebben we ook de SuperStijgerS, platen die 10 of meer plaatsen stijgen worden hier niet besproken maar slechts genoemd.

  • RHINESTONE COWBOY-Glen Campbell (van 40 naar 23 in 2e week)
  • I AM THE RESURRECTION-The Stone Roses (van 36 naar 21 in 2e week)
  • HOUNDS OF LOVE-Kate Bush  (van 32 naar 16 in 2e week)
  • SO IN LOVE WITH YOU-Duke (van 33 naar 11 in 2e week)
  • SHE DRIVES ME CRAZY-Fine Young Cannibals (van 16 naar 6 in 2e week)


2 opmerkingen:

Gijs zei

de hoogste entry is ook verreweg de mooiste

martin zei

bedankt Sjon
leuk weer