Pretenders verdienen slapend goud en Don Rosenbaum pakt tegeltje

4 weken stond het door Sjon genomineerde I GO TO SLEEP 7 jaar geleden in de nominatie parade en ze kwamen in de 4 weken tot plek 15. Daarna viel het doek en schrokken Chrissie Hynde en haar bandleden wakker in het rijtje met geflopte nominaties. 7 jaar later zette Henk de plaat opnieuw in de schijnwerpers en deze keer met meer succes want de Pretenders pakken hun eerste Goldschijf.
In totaal is de band nu 20 keer genomineerd en daaruit gaan ze nu hun 8e Top40Gold hit scoren. Hun grootste hit pakte ze eind 2013 met 2000 Miles, deze plaat wist 3 van de 7 genoteerde weken boven aan de Top40Gold te staan. Hun laatste studio album dateert inmiddels al weer uit 2008, maar gelukkig is daar dus de Top40Gold zodat ze toch hits blijven scoren.

In 2005 nomineerde Jeroen H deze plaat voor het eerst en hij pakte direct de Nationale Ouwe, maar tot een Top40Gold hit kwam het niet. In 2012 deed Jeannette een nieuwe poging en ook nu was er geen succes en ook geen tegel.
Nu is het maand 10 van 2014 en Bert nomineerde de plaat voor de 3e maal en nu lijkt het een schot in de roos te zijn want de plaat knalt binnen op 24 in de nominatie parade. We hebben het hier over Don Rosenbaum met zijn hit SWIMMING INTO DEEP WATER. Don is een Amsterdamse singer/songwriter die zich liet beinvloeden door de country muziek. We gaan de komende tijd zien of 3 maal scheepsrecht is voor Don.

Geen opmerkingen: