Week 47


39 SPIRALLING-Keane (Vincent)
17 keer eerder werd Keane genomineerd en daarbij oogsten de heren 7 Top40Gold hits waarvan er 4 de 1e plaatst wisten te bereiken. Tussen die 17 nominaties staat SPIRALLING 1 keer genoteerd zonder de Top40Gold gehaald te hebben. In 2008 nomineerde Jan M hem namelijk al eens maar zonder succes dus. Nu scoort Vincent er wel een Top40Gold hit mee al ging dat ook niet soepel want hij stond liefst 6 weken in de nominatie parade genoteerd. En met slechts 4 steunende members gaat hij het nog zwaar krijgen de komende week.

38 RHYTHM IS A DANCER-Snap!  (J) (Roeland)
Op 38 vinden we een joker die het in de eerste run tot plek 24 wist te schoppen dankzij een nominatie van ex-member Maarten in 2002. In 2008 jokerde ex-member Raymond het nummer ook al eens maar toen flopte de plaat en zodoende kon Roeland het nog eens proberen en met succes. Voor Snap! is het hun 7e Top40Gold hit waarbij THE FIRST, THE LAST, ETERNITY tot nu toe hun grootste hit is met een 3e positie.


36 CHERISH-Kool & the Gang (Martin)
Op 36 zien we een nominatie van Martin binnen komen en daarmee komt het aantal Top40Gold hits van Martin op dit moment op 2 want twee weekjes terug nog kwam hij binnen met Robert Palmer's EVERY KINDA PEOPLE en die stijgt deze week door van 32 naar 29. Deze keer komt hij binnen met Kool & The Gang en daarmee zijn zij na 11 nominaties eindelijk van die hatelijke 0 af en maken ze hun debuut in de Top40Gold. CHERISH werd 1 maal eerder zonder succes genomineerd door Marc in 2008.

35 YOU ARE EVERYTHING-Marvin Gaye & Diana Ross (Jan M)
Op 35 vinden we al weer een plaat die eerder flopte na een nominatie van Marc. In 2009 deed hij namelijk al een poging met YOU ARE EVERYTHING van Marvin Gaye samen met Diana Ross. 5 jaar later vond Jan M het tijd worden voor een 2e poging en met uiteraard de steun van Marc is het nu wel gelukt en scoort Marvin zijn 9e en Diana haar 7e Top40Gold hit. Jan M ziet met deze binnenkomer het totaal aantal door hem genomineerde Top40Gold hits gelijk blijven met vorige week want toen stond AC?DC er nog in.


26 TO MY FATHER'S HOUSE-Les Humphries Singers (G) (Alexander)
De klapperrr van de week is voor de Goldschijf van vorige week en dat zijn de Les Humphries Singers met TO MY FATHERS HOUSE. 3 keer eerder flopte de plaat maar nu is het raak en knallen ze op 26 binnen dankzij 7 steunende members die de plaat een totaal van 78 punten mee gaven. Tel daar volgende week een fiks aantal punten van Alexander bij op + de 15 punten die de plaat al extra krijgt doordat hij op 26 staat en je kan er van uit gaan dat hij door schiet richting de top10. Tenzij de members die de plaat nu steunen hem weer massaal laten vallen, maar daar gaan we niet van uit natuurlijk ;o)


Naast binnenkomers hebben we ook de SuperStijgerS, platen die 10 of meer plaatsen stijgen worden hier niet besproken maar slechts genoemd.
  • PAPERLATE-Genesis (Jasper) (van 38 naar 27 in 2e week)
  • BREEK DE STILTE-Stef Bos & Bob Savenberg (G) (Sjon) (van 29 naar 14 in 2e week)
  • INTERVENTION-Arcade Fire (Ruud P) (van 24 naar 08 in 2e week)
Sjon

Geen opmerkingen: