SteunFonds

Aangezien het behandelen van de nieuwkomers lastig is omdat het er de ene week 3 zijn en de week er op 10, ben ik opzoek gegaan naar een ander itempje om de weblog een beetje levendig te houden in de hoop dat er ook wat meer gereageerd wordt.
Ik ga nu dus wekelijks een 5tal platen in de etalage zetten omdat zij na 5 of meer weken nog altijd niet het
gewenste doel (de Top40Gold) hebben bereikt. Ik kijk dan vooral naar de top10 van de nominatie parade omdat ik die nog een kleine kans acht om de Top40Gold te bereiken.

En als we dan naar de top10 van de nominatoeparade van week 2 kijken zien we 4 platen die al 5 weken genoteerd staan en 1 plaat inmiddels al 6 weken.

  • Op 7 zien we Bucks Fizz met WHEN WE WHERE YOUNG, dit door Marc genomineerde nummer begon goed door via plek 40 naar 23 te springen maar daarna zwakte de vaart af en in zijn 5e week klimt hij dus nog maar 3 plekjes van 10 naar 7. Het is de eerste keer dat het nummer genomineerd is en mocht hij alsnog de Top40Gold bereiken dan zou het na de nummer 1 hit THE LAND OF MAKE BELIEVE (ook Marc) hun 2e Top40Gold hit worden.
  • Op 6 vinden we nog een plaat die er 5 weken in staat en welke van plekje 8 komt. Het is de man met het vele haar en de grote bril die naar de naam Blaudzun luistert en welke door Carlo is genomineerd met ELEPHANTS. Een heerlijk nummer wat op 24 de nominatie parade binnen kwam en vervolgens naar 16 steeg. Maar ook voor deze plaat stokte het toen en nu is het de vraag of hij de benodigde 60 punten de komende week bij elkaar harkt.
  • Op 5 alweer zo'n plaat waarvan je zou denken dat het wel goed gaat komen. Henk nomineerde The Shadows met THEME FROM THE DEERHUNTER uit 1979 en deze plaat kwam aarzelend binnen in de nominatie parade op 49 en een flop leek onontkoombaar. Maar niets bleek minder waar toen de plaat de week erna  een reuze sprong maakte naar 12, daarna ging hij via plek 7 naar 6 en deze week dus 5. Beluister ook deze plaat nog eens en wie weet maakt hij alsnog de sprong.
  • Op 3 een plaat die er inmiddels al 6 weken mee bezig is om naar de Top40Gold te klimmen. Het zijn de mannen van Toto en het melodieuze 99 waar het maar niet mee lijkt te lukken.Martijn S, Remco en Henk gingen Sjon al eens voor met dit nummer, maar nog nooit bereikte ze de gouden charts. Wellicht is het de titel die deze plaat tegenwerkt en moet hij nog 95 keer genomineerd worden voordat hij daadwerkelijk gaat scoren ;o)
  • De laatste plaat waar we extra aandacht voor vragen ligt inmiddels al 3 weken achtereen voor de deur van de Top40Gold te wachten op toestemming om de lijst te enteren. Maar of dat nog gaat lukken hangt van deze week af ben ik bang want 3 weken op 2 in de nominatie parade is toch wel het maximale wat haalbaar is. Zeker nu de vele 2013 nominaties er aan komen wordt het lastig om je er tussen te wringen. Dus wil jij dat Wim zijn nominatie PICTURES OF MATCHSTICK MEN van Status Quo de lijst haalt dan moet je hem even wat punten gunnen.

1 opmerking:

Wim zei

Die van Status Quo is een heel ander geluid dan van waar we ze van kennen, is echt een mooi nummer!