SteunPlaat

Aangezien het behandelen van de nieuwkomers lastig is omdat het er de ene week 3 zijn en de week er op 10, ben ik opzoek gegaan naar een ander itempje om de weblog een beetje levendig te houden in de hoop dat er ook wat meer gereageerd wordt.
Ik ga nu dus wekelijks een 5tal platen in de etalage zetten omdat zij na 5 of meer weken nog altijd niet het
gewenste doel (de Top40Gold) hebben bereikt. Ik kijk dan vooral naar de top10 van de nominatie parade omdat ik die nog een kleine kans acht om de Top40Gold te bereiken.

En als we dan naar de top10 van de nominatieparade van week 3 kijken zien we op 2,3 en 4 platen staan die we vorige week al wat aandacht hebben gegeven (Status Quo, Toto en The Shadows). Maar daar net onder zien we

  • I WHO HAVE NOTHING van Shirley Bassey van 8 naar 7 kruipen in haar 5e week. En dat zal nomineur Jan M niet voor ogen hebben gehad toen hij het nummer voordroeg. Al is het ook niet vanzelfsprekend dat Shirley de Top40Gold simpel zou gaan halen aangezien ze uit de voorgaande 17 nominaties slechts 4 Top40Gold hits scoorde. Maar dit prachtige I WHO HAVE NOTHING is absoluut nog een luisterbeurt waard.
  • En dan op 9 een plaat waarvan de titel zich bewust lijkt te zijn dat het 5 voor 12 is als het gaat om het halen van de Top40Gold. Daar staat namelijk TIME IS NOW van Moloko welke door Jan S is genomineerd. In 2006 al eens door Eric genomineerd en toen niet succesvol, gaat het Moloko deze keer wel lukken? In zijn 5e week van 10 naar 9 en dus verdient hij nog 3,5 minuut van jou tijd.
  • Op 10 vinden we nog een kruipertje die in zijn 5e week van 11 komt en onzichtbaar lijkt te zijn voor de samenstellers van de Top40Gold. Het zijn de mannen van The Police en hun INVISIBLE SUN. Martin deed hem al eens in 2007 nomineren, maar toen wist de plaat geen potten te breken. Is hem dit keer het zelfde lot beschoren, of komt er nog een offensief waardoor The Police hun 12e hit gaan pakken.
  • Tot zover de 5 of meerweekse noteringen in de top10 van de nominatie parade. Maar als we nog iets lager kijken zien we op 11 TRANS EUROPA EXPRESS van Kraftwerk (de nominatie van Gijs) in zijn 5e week staan. De heren van Kraftwerk waren afgelopen week nog in NL voor een optreden dus wellicht dat dit zijn uitwerking gaat hebben. Nog iets lager zien we op 15 Tom Odell staan met ANOTHER LOVE, en ook deze nominatie van Ruud P verdiend wat extra exposure dus bij deze.

1 opmerking:

Jan M zei

Leuk initiatief weer, en bedankt voor het in de spotlights zetten van Shirley Bassey. Ik kende het nummer tot voor kort ook niet, maar kwam het nummer tegen via het iPhone spelletje Songpop ..