10CC Goud en een André tegel

En wederom gaat de Goldschijf naar een nominatie van Remco de Kluyver!
Een paar weekjes terug pakte hij met WALLPAPER van Staygold ft. Style Of Eye, Pow al de schijf, en vorige week deed hij dat weer met VROEG OF LAAT van Toontje Lager. En nu is hij weer aan de beurt met GOOD MORNING JUDGE van 10CC.
Heel gek is het niet als je naar de geschiedenis kijkt van dit nummer want André W (2004), Jan S (2005), Martin (2008) en Gijs (2010) gingen Remco al eens (zonder succes) voor met dit nummer. En de 3 laatst genoemde nomineurs zijn volgens mij nog altijd member van het Top40Gold panel dus dan heb je toch al wat meer kans op steun voor de plaat ;o)
Neemt niet weg dat het gewoon een mooie nominatie is natuurlijk die de Goldschijf dik verdient, want je gaat die schijf niet pakken als je maar van 3 members punten krijgt toebedeeld. Voor 10CC is het hun 1e Goldschijf en wordt het hun 5e Top40Gold hit na DREADLOCK HOLIDAY (2x) WALLSTREET SHUFFLE en I'M NOT IN LOVE.

De Nationale Ouwe is na 1 weekje afwezigheid weer terug en van de 4 Nationale producten die genomineerd zijn heeft Jeroen samen met André Hazes de meeste punten bij elkaar geharkt met zijn single DIEP IN MIJN HART. Juist nu er in de Ziggodome 3 dagen Holland zingt Hazes aan de gang is pakt André weer eens een tegeltje. Voor zijn laatste tegel succes moeten we terug naar 2011, toen pakte hij na een nominatie van Angelo de tegel met ZEG MAAR NIETS MEER. De 5 nominaties die daarop volgde flopte zonder prijs. In totaal heeft André nu 7 Nationale Ouwe tegels uit 26 nominaties. En uit al die nominaties wist hij slechts 1 keer door te stoten naar de Top40Gold. Dat deed hij na een nominatie van Marion in 2000 met het nummer ZIJ GELOOFT IN MIJ.

Geen opmerkingen: