Golden Sirens & de Tegel gaat naar De Reiziger

1 keer eerder pakte Eddy Vedder en zijn collega's van de formatie Pearl Jam de Goldschijf, dat deden ze in 2012 na de nominatie van Ruud P van het nummer YELLOW LEDBETTER. Dat nummer wist een 8e plaats te behalen in de Top40Gold en was dus bij lange na niet de grootste hit van de band. JEREMY was in 2005 de eerste nummer 1 hit van de band en het leek er lange tijd op dat het ook de enige zou blijven. Totdat Ruud P in 2013 BLACK als joker in zette. Deze joker wist met slechts 3 weken op nummer 1 wel alle records te verbreken door 51 weken in de Top40Gold te blijven staan en dus de Top40Gold hit allertijden werd. Ruud nomineerde BLACK overigens vlak voordat Sjon deze joker in wilde gaan zetten ;o)
Maar gelukkig hebben de mannen van Pearl Jam veel meer fraaie nummers gemaakt en zo scoort Sjon zijn Pearl Jam nominatie "SIRENS" deze week dus de goldschijf.


Een kleine 11 jaar geleden deed Carlo al eens een poging met het nummer DE REIZIGER van Boudewijn de Groot, maar toen wist het slechts de nominatie parade te halen om daar vervolgens de reis te beƫindigen. Nu is het 2015 en doet Carlo opnieuw een poging en deze keer pakt hij in ieder geval een prijs door de Nationale Ouwe Tegel in de wacht te slepen. Dit was deze week niet heel erg moeilijk aangezien Boudewijn de enige nominatie van eigen bodem was, maar dan nog moet je wel genoeg steun krijgen van de mede samenstellers. En dat is gelukt, zei het met de hakken over de sloot want de plaat komt op 48 de nominatie parade binnen.


Geen opmerkingen: