Een Gouden Ster maar NOT voor the Nightwatch

Hier zijn we dan weer met de schijf en zijn verhaal(tje). Ik heb het een paar weekjes te druk gehad i.v.m. mijn 25 jarig huwelijks feest en werk. Maar nu dat achter de rug is gaan we weer proberen wekelijks de schijfjes te voorzien van wat info.


Earth, Wind & Fire is deze week de gelukkige bezitter van de Goldschijf met het mooie STAR. En gek genoeg is dit pas hun eerste Goldschijf en zijn ze pas opweg naar hun 3e Top40Gold hit. Jaja je leest het goed, deze superformatie heeft slechts 2 hitjes op hun naam staan uit 15 nominaties. STAR werd overigens ook al eens door Harry D genomineerd in 2003 maar flopte toen. De enige nummers die EWF een Top40Gold hit opleverde zijn FANTASY en SEPTEMBER. En nu gaat daar dus STAR bij komen. De bekendste namen uit deze band zijn zonder twijfel Maurice White en Philip Bailey. Martin is de gelukkige nomineur die deze week dus Gold pakt.

De Nationale Ouwe Tegel is deze week voor een debutant in het Top40Gold wezen. Model Depose is de naam van deze Nederlandse band en bestaat uit 5 personen. Zelf omschrijven ze hun muziek als Synthpop, Indietronica, Synthwave, Electrorock? en als we daar dan een vergelijk tegen aan moeten gooien wat andere bands betreft dan komen wij al snel bij The Romantics, Depeche Mode, The Cure, en Duran Duran uit het hele prille begin.
Ze zijn hopen nu met NIGHTWATCH voor de eerste keer een chart te gaan bereiken dankzij een nominatie van Sjon.

1 opmerking:

top40gold zei

Gefeliciteerd Sjon en fijn weer wat van je te lezen ;-)