Top100Gold Allertijden (35 t/m 31)

Nu het doek gevallen is voor de leukste hitlijst van Nederland rest ons alleen nog maar het terugkijken op ruim 13 grandioze jaren.
Jaren waarin iedereen nieuwe muziek ontdekte door de inbreng van de andere members. De spanning elke zondag of je nominatie de nominatieparade bereikt had of dat je tussen de flops stond. En nog belangrijker, had je die felbegeerde Goldschijf te pakken?
Een geweldig leuke tijd die we de komende weken gaan proberen samen te vatten in de Top100Gold allertijden.
Onze Goldman heeft 13 jaar lang alle scores bij gehouden en dat resulteert in een prachtige lijst met oude en nieuwere songs.
En alleen al het jaar 2015 heeft er voor gezorgd dat er in die Top100Gold 18 nieuwe titels zijn verschenen ten opzichte van de vorige Top100Gold die verscheen bij het 12,5 jarig bestaan van de lijst. En ja, ook de top10 is daardoor beïnvloed dus het blijft spannend tot het einde. Reden genoeg dus om regelmatig even terug te komen op deze weblog om te zien of jou nominaties zich in dit roemruchte rijtje bevinden en hoe hoog ze staan. Zodra de volledige lijst gepubliceerd is zal de excel ook beschikbaar komen zodat je het nog eens kan terug lezen.
IK ga proberen om iedere dag 5 titels bekend te maken met daarbij een klein verhaaltje over de plaat en zijn nomineur(s) en vandaag zijn we toe aan de nummers 35 t/m 31.
En reageren mag nog steeds uiteraard:

  • Zit je (nu de Top40Gold gestopt is) nog wel te wachten op deze Top100Gold?
  • Lees je alles of kijk je slechts plaatjes?
  • Zou jij weer mee doen als er een vergelijkbare chart zou komen?
SHE SELLS SANCTUARY-The Cult 
Na een paar dagen extreme drukte aan mijn kant is er nu weer tijd en dus stel ik jullie voor aan nummer 35 van de Top100Gold Allertijden. The Cult heeft in de Top40Gold 3 hits gescoord uit 6 nominaties en 1 van die hits wist 2 keer de top3 te halen, Maarten liet de band debuteren in 2002 met de Goldschijf op zak en zag ze met 8 weken charts tot nummer 1 komen. Henk deed in 2013 een nieuwe poging en Jokerde deze nummer 1 hit. Deze keer geen nummer 1 hit maar wel nummer 3 en de plaat stond deze keer 15 weken in de lijst en vergaarde op die manier 636 punten voor het totaal klassement. EDIE(Ciao baby was de andere plaat die de Top40Gold wist te halen en bereikte een 11e plaats.

PENNY LANE-Beatles
En daar hebben we The FAB four oftewel The Beatles maar weer eens een keer. Dit is de 3e keer dat we de mannen tegen komen in de Top100Gold en nee......het is nog niet de laatste keer.
PENNY LANE werd in 2003 door Maarten voor het eerst genomineerd maar flopte toen. Paul deed in 2006 een 2e poging en hij scoorde samen met The Beatles hun 7e Goldschijf en daarna schoot de plaat naar de 1e plek in de Top40Gold. Pas na 19 weken verliet de plaat de lijst weer en de basis voor een hoge notering in de Top100Gold was gelegd. De plaat had toen al een aantal van 638 punten en een Joker nominatie zou de plaat richting de top10 doen schieten, maar helaas is die Joker er nooit van gekomen en dus moeten George, Paul, John en Ringo het doen met de 34e plek.


WHY-Annie Lennox
Onder de vlag van het Britse super duo Eurythmics wist Annie Lennox de Top100Gold niet te bereiken, maar solo is haar dat wel gelukt en goed ook. Op 33 vinden we namelijk haar debuut solo single WHY terug met een punten totaal van 646 welke ze in 2 runs bij elkaar heeft gezongen. Jan S nomineerde deze plaat uit 1992 in 2002 voor het eerst maar zag hem floppen. In 2005 had Jan S meer succes en wist de plaat een 27e plek en 4 weken notering behaald. Remco Jokerde de plaat in 2010 en met een Goldschijf schoot hij naar plek 1 en verdween pas na 20 weken uit de lijst. Samen waren die 24 weken notering dus goed genoeg om The Cult en The Beatles voor te blijven.

SHINE ON YOU CRAZY DIAMOND (PART IV)-Pink Floyd
Bart nomineerde het fraaie SHINE ON YOU CRAZY DIAMOND van Pink Floyd als eerste in 2004 maar zag hem floppen. Peter H deed in 2006 een 2e poging en met 14 weken in de lijst en een 6e plaats als beste verdween de plaat weer. In 2013 was het Jeannette die er een Joker op plakte in de hoop een beter resultaat te behalen, dat lukte ook al bleef een nummer 1 hit uit. Nummer 2 en 12 weken Top40Gold was het hoogst haalbare deze run maar samen blijkt het toch genoeg voor een 32e plek met 26 weken Top40Gold en een puntenaantal van 653. De band heeft wel 2 nummer hits gehad in de Top40Gold, dat lukte met MONEY en ANOTHER BRICK IN THE WALL, maar deze vinden we niet terug in de bovenste 100 Allertijden.MAN ON THE MOON-R.E.M
En dan nummer 31, daar vinden we de eerste en meteen ook de laatste notering van Michael Stipe en zijn mannen van R.E.M. Niet met DRIVE, EVERYBODY HURTS of LOSING MY RELIGION maar met MAN ON THE MOON. In 2003 was het Peter H die de plaat naar voren schoof en er mee tot plek 15 kwam in 5 weken Top40Gold. Henk koos de plaat in 2008 als Joker en pakte naast de Goldschijf ook de nummer 1 positie mee en zag de plaat liefst 19 weken in de lijst blijven hangen. Dit alles te-samen bleek goed voor 656 punten. MAN ON THE MOON was overigens niet R.E.M.s enige nummer 1 hit want ook NIGHTSWIMMING, THE ONE I LOVE EVERYBODY HURTS en DRIVE hebben een nummer 1 award in de wacht gesleept.

Geen opmerkingen: