Top100Gold Allertijden (16 - 13)

Nu het doek gevallen is voor de leukste hitlijst van Nederland rest ons alleen nog maar het terugkijken op ruim 13 grandioze jaren.
Jaren waarin iedereen nieuwe muziek ontdekte door de inbreng van de andere members. De spanning elke zondag of je nominatie de nominatieparade bereikt had of dat je tussen de flops stond. En nog belangrijker, had je die felbegeerde Goldschijf te pakken?
Een geweldig leuke tijd die we de komende weken gaan proberen samen te vatten in de Top100Gold allertijden.
Onze Goldman heeft 13 jaar lang alle scores bij gehouden en dat resulteert in een prachtige lijst met oude en nieuwere songs.
En alleen al het jaar 2015 heeft er voor gezorgd dat er in die Top100Gold 18 nieuwe titels zijn verschenen ten opzichte van de vorige Top100Gold die verscheen bij het 12,5 jarig bestaan van de lijst. En ja, ook de top10 is daardoor beïnvloed dus het blijft spannend tot het einde. Reden genoeg dus om regelmatig even terug te komen op deze weblog om te zien of jou nominaties zich in dit roemruchte rijtje bevinden en hoe hoog ze staan. Zodra de volledige lijst gepubliceerd is zal de excel ook beschikbaar komen zodat je het nog eens kan terug lezen.
IK ga proberen om iedere dag 5 titels bekend te maken met daarbij een klein verhaaltje over de plaat en zijn nomineur(s) en vandaag zijn we toe aan de nummers 16 t/m 13.
En reageren mag nog steeds uiteraard:

  • Zit je (nu de Top40Gold gestopt is) nog wel te wachten op deze Top100Gold?
  • Lees je alles of kijk je slechts plaatjes?
  • Zou jij weer mee doen als er een vergelijkbare chart zou komen?
BROKEN LAND-The Adventures
Het was Anco die in 2002 BROKEN LAND voor het eerst nomineerde, maar toen was het Goldpanel er nog niet klaar voor. Maar toen Pim hem in 2006 opnieuw nomineerde was het raak want de plaat pakte de Goldschijf en wist met 14 weken notering tot aan de 4e plek te komen. En in mei dit jaar was het René die er een Joker nominatie voor over had om de plaat nogmaals een Gold avontuur te laten beleven. En dat was wederom een succesvol avontuur want deze run wist hij plekje 2 te bereiken en bleef 16 weken in de lijst hangen. In totaal dus 30 weken waarin 778 punten werden verzameld waardoor hij dus dit jaar een enorme sprong heeft gemaakt in de Top100Gold en op 16 is komen te staan.

SUCH A SHAME-Talk Talk
Op 15 een band die we nog niet eerder hebben gezien in de Top100Gold Allertijden, maar ze mochten natuurlijk niet ontbreken want ze zijn een graag geziene gast in de Top40Gold.
Ze werder in totaal 27 keer genomineerd en daaruit scoorden zij 18 Top40Gold hits waarvan er 5 de nummer 1 positie haalden. En bij het eindigen van 13,5 jaar Top40Gold stond er zelfs nog een hit van de mannen genoteerd in de lijst. SUCH A SHAME was 1 van die nummer 1 hits maar dat was pas in de re-run. Maarten zag de plaat in 2002 tot plek 3 komen en stond er slechts 6 weken in, Ronny Jokerde hem in 2013 en die schoot naar 1 met 19 weken in de lijst. In totaal dus 25 weken wat goed bleek voor 794 punten en een 15e plek in de lijst der lijsten.


WHEN YOUR HEART IS WEAK-Cock Robin
Ze stonden redelijk lang op 10 in de Top100Gold Allertijden, maar sinds de voorlaatste update rond het 12,5 jarig bestaan van de lijst zijn ze toch nog voorbij gestreefd door 4 platen waardoor ze nu een mooie 14e plek hebben. We hebben het over Cock Robin die met WHEN YOUR HEART IS WEAK in eerste instantie door Peter H werd genomineerd in 2005. Dit was echter niet zo'n groot succes want na 4 weken verdween de plaat weer uit de Top40Gold en was plek 16 hun beste resultaat. Peter E zette in 2010 een Joker in op deze plaat en pakte direct de Goldschijf en zag de plaat als een komeet naar 1 schieten. Uiteindelijk bleef de plaat 24 weken in de lijst hangen en verzamelde een hele berg punten voor het eindklassement waar zij dus 14 staan met 799 punten.

BLUE MONDAY-New Order
Ook voor New Order geldt dat zij tot voor kort nog een Top10 bewoner waren, maar inmiddels staan ze dus op het beruchte getal 13 met hun BLUE MONDAY. Arthur D nomineerde deze plaat al heel snel na de start van de Golden Oldies lijst en wist daarmee maar liefst 11 weken in de lijst te blijven hangen wat dus erg lang was voor de beginperiode. De nummer 1 positie wist hij niet te bereiken want de plaat strandde op plekje 2. New Order is in totaal 21 keer genomineerd en slechts 6 daarvan wisten de Top40Gold te bereiken. Hun laatste notering was in 2012 toen Gijs BLUE MONDAY Jokerde en hem naar 1 zag schieten. De plaat bleef in zijn re-run 15 weken in de lijst en die totale 26 weken bleken dus genoeg om boven de 800 punten te gaan komen wat dus recht geeft op plek 13. Ze hebben 804 punten om precies te zijn.

1 opmerking:

top40gold zei

1 van de mooiste clips ever: Such a shame van talk talk