Top100Gold Allertijden (20 t/m 17)

Nu het doek gevallen is voor de leukste hitlijst van Nederland rest ons alleen nog maar het terugkijken op ruim 13 grandioze jaren.
Jaren waarin iedereen nieuwe muziek ontdekte door de inbreng van de andere members. De spanning elke zondag of je nominatie de nominatieparade bereikt had of dat je tussen de flops stond. En nog belangrijker, had je die felbegeerde Goldschijf te pakken?
Een geweldig leuke tijd die we de komende weken gaan proberen samen te vatten in de Top100Gold allertijden.
Onze Goldman heeft 13 jaar lang alle scores bij gehouden en dat resulteert in een prachtige lijst met oude en nieuwere songs.
En alleen al het jaar 2015 heeft er voor gezorgd dat er in die Top100Gold 18 nieuwe titels zijn verschenen ten opzichte van de vorige Top100Gold die verscheen bij het 12,5 jarig bestaan van de lijst. En ja, ook de top10 is daardoor beïnvloed dus het blijft spannend tot het einde. Reden genoeg dus om regelmatig even terug te komen op deze weblog om te zien of jou nominaties zich in dit roemruchte rijtje bevinden en hoe hoog ze staan. Zodra de volledige lijst gepubliceerd is zal de excel ook beschikbaar komen zodat je het nog eens kan terug lezen.
IK ga proberen om iedere dag 5 titels bekend te maken met daarbij een klein verhaaltje over de plaat en zijn nomineur(s) en vandaag zijn we toe aan de nummers 20 t/m 17.
En reageren mag nog steeds uiteraard:

  • Zit je (nu de Top40Gold gestopt is) nog wel te wachten op deze Top100Gold?
  • Lees je alles of kijk je slechts plaatjes?
  • Zou jij weer mee doen als er een vergelijkbare chart zou komen?
RUN-Snow Patrol 
We zijn inmiddels aangekomen in de Top20 van de Top100Gold Allertijden en vandaag worden er geen 5 maar 4 posities bekend gemaakt. Dit zal morgen ook zo zijn en daarna steeds 3 per dag zodat we zondag aanstaande weten hoe de top3 er uit ziet. Maar nu nummer 20 en die is voor Snow Patrol met het mooie RUN. Het is de hoogst genoteerde plaat met slechts 1 Top40Gold run en Martijn V was de nomineur hiervan in 2006. De plaat kwam uiteraard tot de eerste plaats en stond liefst 29 weken in de lijst. Een mega hit dus die dit deed zonder Goldschijf of her-nominatie. Het aantal punten is 705 en dat geeft dus recht op de 20e plaats. Snow Patrol heeft in totaal 9 hits gehad in de Top40Gold uit 17 nominaties.

BITTER SWEET SYMPHONY-Verve
In 2002 was het Arthur D die de plaat vlak na de start van de Top40Gold nomineerde en schoot er mee naar de 2e plek. Helaas was de plaat na 6 weken al weer verdwenen en was er een Joker nominatie van Peter E nodig in 2012 om de 19e plek van de Top100Gold Allertijden te bereiken.
Met een puntentotaal van 715 zit de plaat een klein stukje boven de nummer 20 maar het verschil met nummer 18 is aanzienlijk groter. The Verve werd in totaal 9 keer genomineerd en 5 van die nominaties wisten ook uit te groeien tot Top40Gold hit. En hun grootste hit is dus de Joker nominatie van BITTER SWEET SYMPHONY want die schoot naar 1 en stond 17 weken in de chart.
GIVE UP YOUR GUNS-Buoys
In het verhaaltje van The Verve zei ik het al, het verschil tussen 19 en 18 is redelijk groot te noemen. 23 punten om precies te zijn want Buoys heeft 748 punten bij elkaar gezongen met 2 Top40Gold noteringen. De eerste keer betraden zij het gouden pad in 2003 dankzij een nominatie van Peter H welke ze tot plek 11 bracht met 7 weken notering. In 2009 was het Ruud P die dacht dat het wel wat beter moest kunnen met die plaat en wederom had hij gelijk want de plaat ging als een malle richting de nummer 1 positie. In totaal bleef de plaat 21 weken in de lijst hangen waardoor het aantal genoteerde weken op 28 komt. Ook de hits TIMOTHY en LOOK BACK AMERICA wisten de Top40Gold te halen. Uit 5 nominaties scoorde zij 4 hits want TIMOTHY flopte in eerste instantie.THE UNFORGETTABLE FIRE-U2
En dan de laatste voor vandaag en die vinden we op 17 en dat zijn de mannen van U2 met het nummer THE UNFORGETTABLE FIRE. Maarten pakte er in 2003 een dikke Goldschijf mee en de plaat schoot naar een 2e plek. Helaas was de lijst nog niet zo heel lang aan de gang en het verloop ging nog altijd snel waardoor ze slechts 8 weken in de lijst stonden. Ruud P overtrof die 8 weken ruimschoots in 2011 door maar liefst 21 weken in de lijst te blijven hangen, maar hij presteerde met een 3e plaats iets minder. Al met al waren beide nominaties wel goed voor 29 weken Top40Gold en een punten totaal van 775. U2 heeft in totaal 7 Goldschijven en 38 hits gescoord met 79 nminaties.Geen opmerkingen: