Top100Gold Allertijden 25 t/m 21

Nu het doek gevallen is voor de leukste hitlijst van Nederland rest ons alleen nog maar het terugkijken op ruim 13 grandioze jaren.
Jaren waarin iedereen nieuwe muziek ontdekte door de inbreng van de andere members. De spanning elke zondag of je nominatie de nominatieparade bereikt had of dat je tussen de flops stond. En nog belangrijker, had je die felbegeerde Goldschijf te pakken?
Een geweldig leuke tijd die we de komende weken gaan proberen samen te vatten in de Top100Gold allertijden.
Onze Goldman heeft 13 jaar lang alle scores bij gehouden en dat resulteert in een prachtige lijst met oude en nieuwere songs.
En alleen al het jaar 2015 heeft er voor gezorgd dat er in die Top100Gold 18 nieuwe titels zijn verschenen ten opzichte van de vorige Top100Gold die verscheen bij het 12,5 jarig bestaan van de lijst. En ja, ook de top10 is daardoor beïnvloed dus het blijft spannend tot het einde. Reden genoeg dus om regelmatig even terug te komen op deze weblog om te zien of jou nominaties zich in dit roemruchte rijtje bevinden en hoe hoog ze staan. Zodra de volledige lijst gepubliceerd is zal de excel ook beschikbaar komen zodat je het nog eens kan terug lezen.
IK ga proberen om iedere dag 5 titels bekend te maken met daarbij een klein verhaaltje over de plaat en zijn nomineur(s) en vandaag zijn we toe aan de nummers 25 t/m 21.
En reageren mag nog steeds uiteraard:

  • Zit je (nu de Top40Gold gestopt is) nog wel te wachten op deze Top100Gold?
  • Lees je alles of kijk je slechts plaatjes?
  • Zou jij weer mee doen als er een vergelijkbare chart zou komen?
PRIVATE INVESTIGATIONS-Dire Straits
En dan zijn we ineens aanbeland bij de beste 25 Gold hits van de afgelopen 13 jaar. En op 25 vinden we meteen al een ware klassieker want zo mogen we PRIVATE INVESTIGATIONS van Dire Straits toch wel noemen. De band van Mark Knopfler werd in totaal 37 keer genomineerd en 15 van die nominaties wisten de Top40Gold te bereiken. MONEY FOR NOTHING bereikte als Joker de nummer 1 positie terwijl PRIVATE INVESTIGATIONS die eerste plaats bij zijn eerste Top40Gold bezoek wist te bereiken. In 2002 zag Harry D de plaat nog floppen maar Ruud S had in 2004 succes en stond er 18 weken mee in de lijst. In 2014 deed Ruud S hem weer maar was toen na 8 weken weer vertrokken met plek 2 als hoogste. In totaal wel goed voor 688 punten en dus plek 25.


KNOWING ME KNOWING YOU-ABBA
Ook bij de bovenste 25 van de Top100Gold vinden we het Zweedse kwartet ABBA en daarmee komen we nu op een totaal van 3 noteringen in de lijst der lijsten. Geen DANCING QUEEN of THANK YOU FOR THE MUSIC maar KNOWING ME KNOWING YOU. André K nomineerde hem in 2006 en pakte naast de Goldschijf (hun 7e op dat moment) ook een dikke nummer 1 hit welke 11 weken in de lijst bleef staan. Daarna bleef het lang stil rond deze plaat maar in 2015 zette Bert de Joker er voor in en deze run stond hij 18 weken in de lijst en was een 2e plek het hoogste haalbare. In totaal dus 29 weken Top40Gold en dat bleek goed voor een puntentotaal van 691. 
LET THERE BE LOVE-Simple Minds
Op 23 vinden we net als op 24 een plaat die eind 2014 nog niet in de bovenste 100 voor kwam. Hun 1e run met LET THERE BE LOVE was voor Simple Minds in 2009 dankzij 'n nominatie van Sander die de plaat tot 'n bescheiden 8e plek zag klimmen met 12 weken notering. Remco besloot in mei 2015 dat hij zijn top10 Joker er wel voor over had om de plaat een 2e kans te geven om die felbegeerde 1e plek te behalen. En dat bleek een succes want de plaat voerde 2 weken de Top40Gold aan en stond liefst 15 weken in de lijst genoteerd. Opvallend is wel dat vóór dit succes zowel Peter H als Peter E de plaat al eens zagen floppen. Het puntentotaal van LET THERE BE LOVE is 695.


ONE NIGHT IN BANGKOK-Murray Head
Op 22 vinden we een nummer wat uit de musical Chess komt welke door de 2 ABBA mannen werd geschreven. Murray Head zong het nummer in en tot op de dag van vandaag is dit een graag gehoord nummer op de radio. Peter H zag zijn nominatie in 2002 nog floppen maar Dirk scoorde een nummer 3 hit in 2006 met zijn nominatie welke maar-liefst 14 weken in de lijst bleef hangen. Ronny vond nummer 3 nog te weinig en zette in 2014 zijn Joker in voor ONE NIGHT IN BANGKOK en wederom stond de plaat 14 weken in de Top40Gold maar deze keer bereikte hij wel de eerste plaats. 28 weken in totaal dus en een totaal aantal punten van 699.
Murray's overige 2 nominaties (SORRY, I LOVE YOU en SUPERSTAR) flopte.


AMANDA-Boston 
Op 21 vinden we een band die we op 93 ook al voorbij hebben zien komen met MORE THAN A FEELING. Maar dankzij een Joker nominatie in 2007 is AMANDA dus de absolute megahit voor Boston. André K nomineerde haar al in 2003 maar met 3 weken notering en een 32e  plaats leek het er niet op dat dit een kneiter zou worden. Maar in 2007 deed Rob hem in de re-run en toen schoot de plaat naar een 2e plek in de Top40Gold en wist hij maar liefst 26 weken in de lijst te blijven hangen. En samen is dat dus 29 weken en dan kan je dus tot een totaal komen van 703 punten. Boston heeft van de in totaal 6 nominaties die ze op hun naam hebben staan 4 keer de Top40Gold weten te bereiken en staan 2 keer in de Top100Gold Allertijden.

Geen opmerkingen: