Top100Gold Allertijden (30 t/m 26)

Nu het doek gevallen is voor de leukste hitlijst van Nederland rest ons alleen nog maar het terugkijken op ruim 13 grandioze jaren.
Jaren waarin iedereen nieuwe muziek ontdekte door de inbreng van de andere members. De spanning elke zondag of je nominatie de nominatieparade bereikt had of dat je tussen de flops stond. En nog belangrijker, had je die felbegeerde Goldschijf te pakken?
Een geweldig leuke tijd die we de komende weken gaan proberen samen te vatten in de Top100Gold allertijden.
Onze Goldman heeft 13 jaar lang alle scores bij gehouden en dat resulteert in een prachtige lijst met oude en nieuwere songs.
En alleen al het jaar 2015 heeft er voor gezorgd dat er in die Top100Gold 18 nieuwe titels zijn verschenen ten opzichte van de vorige Top100Gold die verscheen bij het 12,5 jarig bestaan van de lijst. En ja, ook de top10 is daardoor beïnvloed dus het blijft spannend tot het einde. Reden genoeg dus om regelmatig even terug te komen op deze weblog om te zien of jou nominaties zich in dit roemruchte rijtje bevinden en hoe hoog ze staan. Zodra de volledige lijst gepubliceerd is zal de excel ook beschikbaar komen zodat je het nog eens kan terug lezen.
IK ga proberen om iedere dag 5 titels bekend te maken met daarbij een klein verhaaltje over de plaat en zijn nomineur(s) en vandaag zijn we toe aan de nummers 30 t/m 26.
En reageren mag nog steeds uiteraard:

  • Zit je (nu de Top40Gold gestopt is) nog wel te wachten op deze Top100Gold?
  • Lees je alles of kijk je slechts plaatjes?
  • Zou jij weer mee doen als er een vergelijkbare chart zou komen?
MUNICH-Editors
Tot voor  kort stonden de Editors nog met 2 platen in de Top100Gold Allertijden, maar ook zij zijn slachtoffer geworden van het succesvolle jaar 2015. PAPILLION is daardoor ver terug gevallen en staat nu op plek 109 en komt 11 puntjes te kort om plek 100 van Don Fardon over te nemen. Maar MUNICH is nog wel te vinden in de lijst der lijsten en wel op plek 30. Carlo nomineerde de plaat uit 2005 in de eerste week van 2007 en pakte een week later de Goldschijf. Vervolgens knalde hij weer een week later (gesteund door 17 Goldmembers) op 1 de Top40Gold binnen en bleef daar 5 weken staan. In totaal bivakkeerde de plaat 20 weken in de lijst en behaalde 659 punten wat dus goed genoeg bleek voor plek 30.

THE RIVER-Bruce Springsteen
Met een puntentotaal van 660 vinden we op 29 The Boss terug met zijn meesterwerk THE RIVER. Het is voor Bruce Springsteen zijn enige wapenfeit in de Top100Gold en deze hoge positie heeft hij bereikt dankzij nominaties van Angelo en Sjon. Angelo nomineerde de plaat als eerste in 2003 en zag hem na 11 weken Top40Gold met een nummer 3 notering de lijst verlaten. Sjon deed hem in februari 2015 in de re-run en de plaat leek hard op weg naar de nummer 1 maar stranden uiteindelijk door toedoen van George Michael zijn OUTSIDE op plek 2. Angelo was overigens niet de eerste die hem nomineerde want Arthur D en Harry R nomineerde hem al eens eerder maar toen zonder enig succes. 


LIKE A HURRICANE-Neil Young
Op 28 vinden we een man die in het Golddossier net zo vaak de naam Carlo achter zijn naam heeft staan als dat hij Top40Gold hits heeft gescoord. Neil Young is goed voor 20 Top40Gold hits en Carlo is goed voor 20 Neil Young nominaties. En 3 van die nominaties gingen naar LIKE A HURRICANE waarbij hij de eerste keer flopte en de andere 2 keer uitgroeide tot dikke hit.
In 2005 klom de plaat naar plek 2 en stond hij 18 weken in de Top40Gold, en in 2013 zette Carlo de Joker er voor in en zag hij de plaat met een 13e plek na 8 weken weer verdwijnen. Dat bij elkaar opgeteld zij dus 26 weken Top40Gold wat een totaal van 662 punten oplevert waarmee de muzikale held van Carlo een mooie plek in de Top100Gold Allertijden heeft verdiend. 

LEAVE IT TO LUCK-Topper Headon 
Op 27 staat Topper Headon, en deze man dankt zijn naam aan de gelijkenis die hij volgens zijn collega Mick Jones had met Mickey The Monkey uit de strip The Topper. Topper heet eigenlijk gewoon Nicholas Bowen Headon en was de drummer van The Clash. Maar op een gegeven moment ging hij solo en bracht LEAVE IT TO LUCK uit. Jan S pikte dit nummer op en nomineerde het in 2010 waarna het via de Goldschijf naar 1 schoot. Daar bleef de plaat maar liefst 8 weken staan van de in totaal 20 weken die hij in de lijst stond. In die 20 weken verzamelde Topper een punten totaal van 665 en daarmee is hij 1 van de hoogst genoteerde platen zonder Joker nominatie.SOMEBODY THAT I USED TO KNOW-Gotye feat. Kimbra
Ik zei bij Topper Headon al dat hij 1 van de hoogst genoteerde niet Joker nominaties was, maar hij is zeker niet de hoogste niet Joker nominatie want op 26 komen we er al weer 1 tegen. Deze keer was het Patrick die de plaat nomineerde en ook hij zag hem via de Goldschijf naar 1 schieten. En waar Topper nog binnen kwam op 5 om daarna naar 1 te schieten deed Goyte het in 1 keer en ging dus van nummer 1 in de nominatie parade naar nummer 1 in de Top40Gold. Hij bleef daar 5 weken staan van de in totaal 21 weken dat hij genoteerd stond en harkte op die manier 681 punten bij elkaar voor het Allertijden klassement. Gotye had voor deze mega knaller nog een nummer 5 hit met LEARNALILGIVINANLOVIN'.

Geen opmerkingen: