Rapper Heavy D (44) overleden.....





Rapper Heavy D is op 8 november op 44-jarige leeftijd overleden. Dat meldden verschillende Amerikaanse media. Hij was bij bewustzijn toen hij werd overgebracht van zijn woning in Beverly Hills naar het ziekenhuis in Los Angeles, waar hij korte tijd later overleed. Heavy D is 44 jaar geworden. De oorzaak van zijn dood wordt onderzocht.

Als Heavy D & The Boyz maakte de rapper vanaf 1987 laagdrempelige liedjes die het goed deden in de hitparade. Het derde album van Heavy D & The Boyz, 'PEACEFUL JOURNEY', bracht de groep in 1991 platina-succes over de hele wereld met een remake van de soulklassiekerNOW THAT WE FOUND LOVE. (Dit was in 1979 een grote top 10 hit in Nederland voor Third World)

In de Heavy D versie werd de single in 2009 genomineerd voor de Top40Gold, maar bleef in de Nominatie parade steken.

Mede door de samenwerking met de modieuze producer Teddy Riley kwam Heavy D in contact met de familie Jackson. De rap in Michael Jacksons single JAM is van hem en hij deed mee met Janet Jackson in het nummer ALLRIGHT. Vorige maand trad hij nog aan de zijde van LaToya Jackson aan in Wales tijdens het Michael Jackson Tribute Concert. Een paar dagen later was hij te horen tijdens de BET Hip Hop Awards-show. Het waren zeldzame optredens, want live rappen deed hij al sinds halverwege de jaren negentig nauwelijks meer.


De Pressman

Geen opmerkingen: