Nooit eerder uitgebracht nummer Abba op punt van release!Voor het eerst in 18 jaar brengt ABBA een nieuw nummer uit. Het nummer heeft als titel 'FROM A TWINKLING STAR TO A PASSING ANGEL en' verschijnt op een heruitgave van het laatste album 'THE VISITORS uit 1981. Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus en Anni-Frid Lyngstad zetten het nieuwe nummer op de luxe-uitgave van hun laatste album. Het album zal op 23 april 2012 moeten verschijnen
Dat maakt de Zweedse band bekend op zijn website.

Mijn hart gaat er eerlijk gezegd harder van kloppen, maar.....de titel van dit nieuwe nummer lijkt wel wat op de titel van één van de tracks op dat album uit 1981: het laatste nummer op THE VISITORS heet namelijk
LIKE AN ANGEL PASSING THROUGH MY ROOM. Toch wordt op het worldwide web gesproken over een nieuwe track, dus.......

Van datzelfde album THE VISITORS is afgelopen week trouwens de titeltrack THE VISITORS, genomineerd door Sjon,en torenhoog binnengekomen in de Nominatieparade, op nummer 7!! Alle voortekenen wijzen er op, dat dit nummer van ABBA hun 34e track wordt, die de Top40Gold bereikt…….. Daarbij heeft ABBA maar liefst 7 nummer 1 singles weten te scoren. THE DAY BEFORE YOU CAME is bij de nomineurs de onbetwiste topper.
ABBA bracht achttien jaar geleden voor het laatst een 'nieuw' nummer uit. Ook op de boxset THANK YOU FOR THE MUSIC, die in 1994 verscheen, stond een nooit eerder uitgebracht nummer. Dat was PUT ON YOUR WHITE SOBRERO.

De nieuwe versie van THE VISITORS zal naast een nieuw nummer ook zes al eerder uitgebrachte bonustracks bevatten. Daarnaast zit er een DVD bij met zeldzame en niet eerder vertoonde opnamen uit de archieven van het viertal uit Zweden. Onder meer het laatste live optreden dat de groep ooit gaf bij de 'Late Late Breakfast show' van de BBC in 1982 staat op de DVD.

ABBA, in 1972 opgericht, verkocht meer dan 370 miljoen albums en is één van de best verkochte bands ooit.
In 1999 ging in Londen de musical MAMMA MIA van start. Deze bevat de songs van ABBA maar heeft een verhaal dat niet over de leden zelf gaat. Het werd overal in de wereld, in verschillende talen, opgevoerd.

In 2010 werd ABBA opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. De groep trad in 1982 voor het laatste samen op en hoewel ze officieel nooit zijn gesplit, hebben de vier leden een reünie altijd geweigerd. In 2004 wees het viertal nog een aanbod van 1 miljard dollar af voor een eenmalige reünietournee van 100 concerten…..


De Pressman

6 opmerkingen:

okaysjon zei

Het is dankzij de top40gold dat ik
ABBA meer ben gaan waarderen
misschien heb ik wel dankzij top40gold naar ABBA leren luisteren
okay ik vind nog lang niet alles even goed/mooi/lekker, maar wel meer dan een paar jaar geleden
en aangezien het nieuwe nummer volgens henk wat weg heeft van angel passing ben ik toch ook wel benieuwd naar de nieuwe single aangezien ik passing angel ook erg mooi vind (en ook al eens nomineerde)
dus laat maar komen die plaat

Marc zei

Mwwahhhh......goed gezien is het dus ouwe meuk die 30 jaar stof heeft liggen happen in het archief en nu als extraatje op een CD wordt gezet op de verkopen te stimuleren. Ik snap dat een die-hard fan als Henk hier heel opgewonden van wordt, maar hoewel ik ABBA een warm hart toedraag zou ik dat pas zijn als ze echt de studio induiken voor een nieuw nummer.

steenbergen zei

Beetje te kort door de bocht, Mark. Als het om ouwe meuk zou gaan, dan zouden Pauw&Witteman er vast geen aandacht aan schenken maar: vanavond (27-01) besteedt dat programma aandacht aan ABBA.
In de preview wordt aangegeven dat Ad Visser komt praten over de nieuwe single van ABBA.

Anoniem zei

die reactie hierboven is van mij

henk zei

Ha ha ha....nu dan!!

Marc zei

Van de officiele ABBA-site ;

April 23 sees the release of The Visitors Deluxe Edition. As with previous releases in the Deluxe Edition series, this version of ABBA’s final album offers a DVD of archive material along with CD bonus tracks – including the demo medley ‘From A Twinkling Star To A Passing Angel’, the first previously unreleased ABBA recordings since 1994!

Gaat dus om een demo-medley. Er staat overigens niet bij dat dit op single verschijnt.