Neil Young in de studio met Crazy Horse!
Neil Young gaat een album opnemen met zijn band Grazy Horse. Dat heeft hij gemeldt op zijn fansite.


Neil Young heeft een album opgenomen met zijn band Crazy Horse. Young vertelde dit aan zijn fans tijdens het Slamdance Film Festival.
Het is het eerste album dat Young opneemt met de garagerockband sinds GREENDALE uit 2003. Na de aankondiging bevestigde drummer Ralph Molina het bericht via zijn Facebookpagina. Het goede nieuws werd gemeld op Neil Young fansite Thrasher’s Wheat. Een vertegenwoordiger van Young bevestigde het verhaal later bij Rolling Stone.


Young vormde Crazy Horse al in 1968 en maakte met hen klassieke albums waaronder 'Everybody Knows This Is Nowhere', 'Zuma', 'Rust Never Sleeps' en 'Ragged Glory'.

Veel van zijn nummers hebben de Top40Gold al weten te bereiken. Inmiddels zijn 17 tracks in de Top40Gold komen te staan. Uitschieters zijn daarbij geweest LIKE A HURRICANE en AFTER THE GOLDRUSH. Op dit moment scoort Young samen met Crosby, Stills en Nash op nummer 3 in de Nominatieparade met DEJA VU, een nominatie van Jeanette.

Vier jaar geleden verklaarde Young nog, gevraagd of hij zin had om opnieuw met Crazy Horse samen te werken: 'Daar denk ik momenteel niet aan, we zien wel wat er gebeurt. Je weet nooit. We mogen niet achterom kijken. Maar als we de vibe van vroeger de toekomst in kunnen sleuren, zou dat een schitterende taak zijn.'
Overigens lijkt het niet bij dit ene werkstuk te blijven.
Volgens de fansite zou Young al één plaat opgenomen hebben met Crazy Horse en direct verder zijn gegaan met een tweede. Het is nog niet duidelijk of het eerste album eigenlijk TOAST is, een plaat die Young eerder opnam maar niet uitbracht.De Pressman

Geen opmerkingen: