Paul McCartney en Stevie Wonder nemen opnieuw nummer op




In '82 was hun duet 'EBONY AND IVORY een wereldhit. In de UK en Amerika stond dit nummer bijvoorbeeld op de eerste plaats; in Amerika zelfs 7 weken!

,Dertig jaar later hebben Paul McCartney (69) en Stevie Wonder (61) voor het eerst weer een duet opgenomen dat als titel 'ONLY OUR HEARTS mee krijgt.

Het is een van de twee nieuwe nummers op 'KISSES ON THE BOTTEM, het nieuwe album- van McCartney, die op 6 februari verschijnt. 'Stevie kwam langs in de studio in Los Angeles, hij luisterde een minuut of tien naar het nummer en was er meteen helemaal mee weg. In twintig minuten stond zijn partij erop. 'Hoe kan dat', zal je denken. Wel: omdat hij een genie is. Daarom.' ''

Naast zijn duet met Stevie Wonder staat er nog een nieuwe song op: 'MY VALENTINE', dat hij opnam met Eric Clapton. Verder bevat het album covers die McCartney al jaren wilde opnemen.

Paul Mc Cartney staat in de Top40Gold op dit moment in de picture met GIRLS SCHOOL, wat deze week de nieuwe nominatie is van Marc. Het was de flipside van MULL OF KINTYRE, wat in de Top40Gold in 2008 een nummer 12 positie behaalde. Het nummer EBONY AND IVORY was ook al eens genomineerd, in 2003, maar flopte. Met SILLY LOVE SONGS en ONCE UPON ALONG AGO heeft Mc Cartney in de Top40Gold 2 nummer 1 hits weten te scoren.


De Pressman

Geen opmerkingen: