Van Halen returns!
Van Halen is terug! Voor het eerst sinds de jaren '80 heeft de Amerikaanse rockband een studioalbum opgenomen met de originele zanger van de band, David Lee Roth. Op vrijdag 3 februari verschijnt het album ‘A DIFFERENT KIND OF TRUTH.

De rockband werd in 1974 opgericht door de van oorsprong Nederlandse broers Eddie en Alex van Halen. Van Halen viel vooral op door de vernieuwende gitaartechniek van Eddie en de extravagante podiumpresentatie van David. In de jaren tachtig scoorde de band grote hits zoals ‘WHY CAN`T THIS BE LOVE en JUMP. Wereldwijd werden meer dan 75 miljoen albums verkocht. In 2007 werd Van Halen opgenomen in de beroemde Rock And Roll Hall of Fame.

Van Halen begint binnenkort een uitgebreide tour door de Verenigde Staten. De comeback wordt gevierd met TATTOO, de eerste single van het nieuwe album.

Met 3 nummers heeft Van Halen tot dusver de Top40Gold weten te bereiken. Daarbij was RUNNING WITH THE DEVIL onbetwist de grootste hit. In 2003 pakte Van Halen er een Goldschijf en 1e plaats in de lijst! Ook in de Nederlandse TopVeertig was dit de grootste hit voor Van Halen.

Zo niet in Amerika, waar JUMP in 1984 piekte in de Billboard single charts.
David Lee Roth werd trouwens ook eenmaal als solo artiest genomineerd. Dat deed nomineur Martijn V. met JUST LIKE PARADISE in 2003.

De laatste keer dan Van Halen een album opnam met David Lee Roth was in 1984, toen het hitalbum ‘1984’ verscheen.


De Pressman

Geen opmerkingen: