ALWEER EEN NIEUWE NUMMER 1

De Top40gold is behoorlijk grillig de laatste tijd. Tina Turner en The Surfers gingen vorige week nog met een noodgang naar nummer 1 en 2, maar deze week moeten ze al weer plaats maken. The Rock Steady Crew is (wat mij betreft de verrassende) nieuwe nummer 1.
Maar voor hoe lang, want de absolute klassieker CHILD IN TIME van Deep Purple en Mumford & Sons denderen met sneltreinvaart de top10 binnen. Wat lager in de lijst doen David Guetta ft Kid Cudi en Stef Bos goede zaken.
6 binnenkomers deze week in de Top40gold. In de Nominatieparade 20, wat inhoudt, dat 8 van de 28 nominaties van vorige week alweer geflopt zijn. De hoogste binnenkomer is altijd op 1, de Goldschijf. Voor de 4e keer is deze een prooi voor het in de Top40gold behoorlijk succesvolle Chicago. Dit keer met DOES ANYBODY REALLY KNOW WHAT TIME IT IS?
De Nationale Ouwe tot slot: BRABANT van Guus Meeuwis.
Morgen ga ik verder met ‘De 100 grootsten van 10 jaar Top40gold’, de nummers 20 t/m 16. Fijne zondag nog!
Top40gold en Nominatieparade

5 opmerkingen:

Okaysjon zei

Wat een beweging zit er in de lijst zeg. Het lijkt schier onmogelijk om meer dan 10 weken in de bovenste regionen te blijven hangen op het moment.

+jes zijn er voor:
Mumford & Sons, Joan Jett, Deep Purple en Stef Bos.

-netjes zijn er voor:
Duran Duran, Rick james en John Foggerty (zakken veel te snel)

Nummer 1 is leuk en pure jeugdsentiment
Goldschijf doet me weinig
Nationale Ouwe is 1 van Guus betere ploatjes

Goldschijf kanshebbers voor komende week:
Aaron Neville (pracht song)
Swedish House Mafia (een kneiter)
Rihanna (R&B mag wel een keer opleven hier)
M People (zo fijn dit nummer van de altijd lachende zangeres)

Wim zei

Altijd leuk als je nominatie goldschijf wordt en nu maar hopen dat het volgende week hoog binnenkomt!

Marc zei

Toch jammer dat R&B het niet doet in de Top 40 Gold, getuige het topfloppen van Jody Watley & Co.
Daarentegen had ik dan weer niet verwacht dat The Flirts het zouden redden, en dan nog wel op 27, nadat ze verleden week op 25 in de Tip stonden!

martin zei

PASSION is een heerlijk nummer Marc. Verrassend top40 gold weer, de top10 vind ik even wat minder,behalve dan Mumford & Sons en deep purple,gaan gelukkig en terecht heel goed.Ook weer een ontdekking dankzij de top40 gold:Stef bos,eng herkenbare text :(

martin zei

trouwens ik heb New Radicals een joker gegeven,omdat ik 8 wel een beetje laag vond.Nu op 39 in de nominatielijst ,dus ik ben bang dat ie nu de top40 niet eens haalt