ZO TRAAG ALS DE NEDERLANDSE TOP40 IS…

zo snel is onze eigen Top40gold! In de Top10 is het al weken een komen en gaan van ‘smash-hits’.
Tina Turner en The Rock Steady Crew zijn net zo snel weer weg als ze kwamen en dat betekent weer een nieuwe nummer 1: CHILD IN TIME van Deep Purple. Een echte ‘Top100allertijden-klassieker’, die na 10 jaar nog eens op 1 komt bij ons; het kan verkeren.
Maar het is hoogstwaarschijnlijk ook maar voor even, want ziet daar: er komt ééntje super-hoog binnen in de Top40gold. Wie en waar zul je zo zien.
Het is één van de acht binnenkomers in de Nieuwe Top40gold. De Nederlandstaligen doen het weer goed, Stef Bos en Marco Borsato stijgen samen met Fleetwood Mac het snelst.
De Goldschijf gaat voorde 5e keer naar The Simple Minds, dit keer met THEME FOR GREAT CITIES, dat overigens in 2005 nog flopte voor de Top40gold. De Nationale Ouwe gaat naar Greenfield & Cook's DON'T TURN ME LOSE' .
Het jubileum-geweld op deze weblog is nu voorbij. Je bent denk ik aardig op de hoogte wat er statistisch gezien allemaal gebeurd is de afgelopen 10 jaar in de Top40gold. Ik zou nog wel even door kunnen gaan, maar dan gaat het z'n doel een beetje voorbij schieten. Bovendien ga ik morgen weer aan het werk, na 5 weken met m'n poot omhoog te hebben gezeten. Wel een ideale situatie om es lekker de statisticus uit te hangen ;-)

Ik heb nog een aanpassing gedaan in het Golddossier. De lijst 'De Nomineurs' is iets gewijzigd. Als je de pagina opent, zie je de 'nominaties per nomineur 2012'. Het maakt het wat overzichtelijker als je de meest recente nominaties wil zien. Maar je ziet ook een link naar ALLE nominaties. Deze geleidt je door naar beneden op dezelfde pagina.
't Ziet er grauw uit buiten maar desalnietenmin: een fijne zondag!
Top40gold en Nominatieparade

7 opmerkingen:

Okaysjon zei

WOW wat een verrassingen zeg.
Nummer 1 had ik wel enigsinds verwacht al hoopte ik natuurlijk op Mumford & Sons. The Verve op 3 binnen had ik ff niet zien aankomen maar is wel terecht natuurlijk.

En dan die goldschijf.
Ik zie Koto in diverse lijstjes voorbij komen op 1, op 4, op 7
en ga zo maar door. Ik denk, hahaa dikke kans dat ik de goldschijf pak. En wat denk je? gaat Simple Minds ermee aan de haal omdat die flink gesteund zijn door de mensen die hun lijstje niet delen met de mailinglist. Nou lekker dan hahaha, zo zie je maar dat de top40gold niet te voorspellen is. Al vermoed ik wel dat The Verve volgende week op 1 staat met een straatlengte voorsprong.

Super leuk dat ik door de niet bekende lijstjes op een verkeerd been gezet ben en ik het moet doen met een schamelle plek 7 in de nominatie parade :o)

Goldschijf voor volgende week wordt denk ik Michael Jackson waardoor Peter zowel in de top40gold als in de nominatie parade op 1 zal staan (gok ik). iets waar ik deze week tevergeefs op hoopte.

oow en mensen, geef Class Action nog ff dat laatste zetje. ze staan op 2 in de nominatieparade en horen gewoon minimaal 30 plaatsen hoger te staan.

fijne zondag

janS zei

wat Class Action betreft: zo is dat ;)

Anoniem zei

Slakken en zout:

Moskow = toch echt Moscow (zie hoes)

en

Braking = Breaking Away

Jan M zei

Dank voor de tweede nummer 1 hit in korte tijd, al was het natuurlijk wel een joker dit keer, dus een 'voor de hand liggende' keuze. Al is het maar voor een weekje, maar ook voor de Verve maken we graag plaats.
Mooi dat de gothic rockers Nightwish nu ook de t40g hebben gehaald!

janS zei

Nee hoor anoniem, geen slakken en zout, want ik wil juist graag, dat er geen schrijffouten in de titels en artiestnamen zitten. En de inzenders gaan me daar bij helpen ;-)

Marc zei

Ik vind het dan weer onbegrijpelijk dat het origineel van Phantom nauwelijks punten kreeg en dat een slechte cover van een of andere vage gothic band het wel redt....:-)
Maar goed, smaken verschillen nou eenmaal.

martin zei

ow,ik wou het net melden. we weten niet echt richting te vinden boven in.
De top 10 ziet er kwalitatief een stuk beter uit dan een paar wekn geleden
mooi dat stef bos zo hoog staat, verder new radicals al binnen, prima gold-schijf en Instant funk is niet geflopt ;)