Nieuw werk van the Beach Boys op komst?

The Beach Boys praten erover om een nieuwe cd uit te brengen. "Het staat niet zwart op wit, maar er is een aantal ideeën", doet zanger Mike Love uit de doeken in het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard. The Beach Boys werd in 1961 opgericht en scoorde hits als SLOOP JOHN B en I CAN HEAR MUSIC.


Laatst genoemde song is al tweemaal geflopt en de nummer 1 hit uit de Nederlandse Top Veertig is al 3 maal gestrand in de nominatie parade. Deze week voegen de Top40Gold members een nieuwe flop toe, want FUN FUN FUN verzamelde onvoldoende stemmen om de nominatie parade te behalen.


Is het dan dat de Beach Boys geen goed kunnen doen in de oren van de nomineurs? Dat niet. De Beach Boys hebben 5 maal de Top40Gold weten te bereiken en daarbij springt GOD ONLY KNOWS er boven uit met 30 weken notering.


De groep viel in 1998 uit elkaar, na de dood van bandlid Carl Wilson. Brian Wilson toerde vervolgens rond als soloartiest. Terug naar het heden……… Mike Love : "We vermaken ons wel in de studio en we zien wel waar we mee komen en wat we kunnen doen in de toekomst." Ook heeft de band genoeg materiaal liggen, waaronder nummers uit 1998.


De groep viel trouwens in dat jaar uit elkaar, na de dood van bandlid Carl Wilson. Brian Wilson toerde vervolgens rond als soloartiest.

Maar : Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, Bruce Johnston en David Marks kwamen dit jaar bij elkaar en gingen op tournee om hun vijftigjarige jubileum te vieren. De Amerikaanse rockband bracht ook het album THAT`S WHY GOD MADE THE RADIO uit.


Het platenlabel van The Beach Boys is 'erg enthousiast' over wat de band nog meer kan verzinnen. Ook de concertpromotor wil meer zien van de mannen.


Geen opmerkingen: