Huidige spelregels ook in 2013

Met name de Jokers trekken onder de spelregels de meeste aandacht. Afgelopen jaar konden we 3 nummers nomineren, die al eerder in de Top40gold hebben gestaan. Daarbij hebben we afgesproken, dat je maximaal één voormalige top10-hit mag hernomineren.
Veruit de meesten hebben daar gebruik van gemaakt. Onder het motto 'daar moet meer inzitten' kregen voormalige Top40gold-hits weer een kans van de nomineurs nog succesvoller te worden. Meestal lukte dat, soms ook niet.
Een andere regel omtrent de Jokers is vanaf welk Top40gold-jaar dat geldt. Dit jaar kon je Top40gold-hits kiezen, die niet in 2007 of later zijn binnengekomen.
In 2013 geldt dan: niet in 2008 of later zijn binnengekomen.

Een ander punt: hoe oud moet een nummer zijn, om genomineerd te kunnen worden? Dit jaar is dat tot en met 2010. In 2013 mogen we ook nummers uit 2011 kiezen.
Traditioneel zullen de eerste weken van de Top40gold gedomineerd worden door het meest recente jaar die toegestaan is. We gaan het zien, maar zondag eerst de 11e editie van de Top100gold.

Het is trouwens wat levendiger op de weblog. Maar wie schrijft wat? Sjon zorgt voor de geschiedenis van vandaag en de Goldschijf-poll. Ook zorgt hij voor de hoestjes (links) van de Nummer-1, Goldschijf en Nationale Ouwe.
Who is it, de Tweets, de bekendmaking van de Top40gold en verder alle Top40gold-gerelateerde zin en onzin komen van mij, Jan de Goldman ;-)

Geen opmerkingen: