De laatste Top40gold van 2014 is online!

In principe kun je vandaag alweer stemmen voor de 1e top40gold van 2015.
Met een nieuwe jaargang, worden traditioneel ook de bestaande regels onder de loep genomen. 
Met name de Jokers trekken onder de spelregels de meeste aandacht. Afgelopen jaren konden we 3 nummers nomineren, die al eerder in de Top40gold hebben gestaan. Daarbij hebben we afgesproken, dat je maximaal één voormalige top10-hit mag hernomineren.
Veruit de meesten hebben daar gebruik van gemaakt. Onder het motto 'daar moet meer inzitten' kregen voormalige Top40gold-hits weer een kans van de nomineurs nog succesvoller te worden. Meestal lukte dat, soms ook niet.
Een andere regel omtrent de Jokers is vanaf welk Top40gold-jaar dat geldt. Dit jaar kon je Top40gold-hits kiezen, die niet in 2009 of later zijn binnengekomen.
In 2014 geldt dan: niet in 2010 of later zijn binnengekomen. 

Een ander punt: hoe oud moet een nummer zijn, om genomineerd te kunnen worden? Dit jaar is dat tot en met 2012. In 2014 mogen we ook nummers uit 2013 kiezen. Hierbij geldt in ieder geval, dat het nummer niet in 2014 mag zijn binnengekomen in de grote hitlijsten van Nederland (Nederlandse Top40, tipparade en Mega top50).

Sjon gaat aan het begin van het nieuwe jaar de Top100gold 2014 verzorgen, waar ik hem weer hartelijk voor bedank.
Fijne jaarwisseling allemaal!!

De laatste Top40gold van 2014

11 opmerkingen:

henk zei

Met alle respect, maar week 52 staat niet online. Als je op de link klikt, kom je op week 51 uit.

Klik je op de link recht (met o.a. link Hitdossier) dan kom je ook op week 51 uit.

Ga ik vervolgens in de lijst van week 51 staan en klik ik F5 in, blijft week 51 de nieuwste editie!

Ruud zei

"Hierbij geldt in ieder geval, dat het nummer niet in 2013 mag zijn binnengekomen in de grote hitlijsten van Nederland".

Ik neem aan dat je bedoeld 2014

top40gold zei

Even kijken of iedereen wakker was ;-)
Nee hoor, Ruud, dank, goed gezien, ik heb het aangepast.

top40gold zei

zijn er meer mensen die het zelfde probleem hebben als Henk?
Ik krijg wel gewoon week 52....

Ruud zei

ik krijg ook gewoon de goede lijst

Okaysjon zei

Hier in Frankrijk ook gewoon week 52.

Marc zei

Kwestie van pagina verversen.....

Marc zei

Dat wordt dus een weekje nominaties met de Blurred Lines, Wake Me Ups, Waves, Birds, Get Luckys etc..... Zullen we afspreken dat als Happy wordt genomineerd dat er dan minpunten mogen worden gegeven :-)

Jan m zei

Bij mij ging het wel goed. Voor mij nog geen Happy of andere 2013 nominatie, ik wacht wel eventjes. Het moet wel Gold blijven. Ik heb een mij onbekende maar wel erg goede plaat in de top 2000 gevonden als nominatie.

Okaysjon zei

Ik doe denk ik lekker gek en ga geen 2013 nominatie doen de eerste week. En al zeker geen nominatie die in 2014 nog in de charts stond. Die mogen wat mij betreft zowiezo verboden worden :)
En happy ..... Daar wordt ik agressief van hahaha

peter zei

Ik moet eerlijk zeggen dat ik 2013 een muzikaal topjaar vond. Jammer dat er een paar nummers kapot gedraaid zijn.Topnummers maar kapotgedraaid zijn wat mij betreft de Pharell tracks..toch blijven ze goed."Wake me up"kan ik echt niet meer horen.