Goud voor Gerry en DOOP pakt de tegel

Eind 2010 nomineerde Jack het nummer RIGHT DOWN THE LINE al eens, maar toen stranden het in de nominatie parade. We zijn inmiddels een dikke 4 jaar verder en Jack besloot het nog eens te proberen samen met Gerry Rafferty. En dit keer is er succes want Gerry pakt zijn eerste Goldschijf. BAKERSTREET (#2 (Martijn V 2003) en #1 (Henk 2011)) en CITY TO CITY (#32 (Martijn S 2008)) wisten wel de Top40Gold al te halen en nu komt daar dus een 3e titel bij. In de Nederlandse Top40 wist RIGHT DOWN THE LINE niet te scoren, het eindigde op 17 in de Tipparade maar 37 jaar na de officièle release is er dan toch succes voor deze plaat.

Deze week was de spoeling wederom dun als het gaat om genomineerde Nationale Producten. Er was welgeteld 1 nominatie welk van eigen bodem komt en dat zijn de heren van DOOP oftewel de producers Ferry Ridderhof en Peter Garnefski. Hun debuutsingle "simpelweg DOOP genaamd" flopte al eens in de Top40Gold en dus probeert Roeland het nu met de opvolger daarvan en dat is HUCKLEBERRY JAM.
In de Nederlandse Top40 wist dit nummer een 19e plek te behalen, maar of dat in de Top40Gold ook gaat gebeuren zal de tijd uitwijzen. Voorlopig komt hij heel voorzichtig de nominatie parade binnen op nummer 48.

Geen opmerkingen: