Goud voor Cerrone en een Nationaal Ouwe Kayak

De Goldschijf gaat deze week naar een man die zijn eerste album al in 1971 afleverde en heden ten dagen is hij nog steeds met muziek bezig. Sterker nog, binnenkort verschijnt er een nieuw album van mastermixer Ben Liebrand en ook daarop zal Cerrone "want daar gaat het hier om" op te horen zijn.
In de Top40Gold heeft Cerrone nog geen potten kunnen breken want verder dan een flop voor LOVE IN C MINOR (Marc) kwam hij niet. Tot nu dan want Sjon nomineerde vorige week het aanstekelijke nummer SUPERNATURE wat officieel ruim 18 minuten duurt en uit 3 delen bestaat. Net zoiets als I WANT YOUR SEX van George Michael maar dan reversed want Cerrone start met stevige disco en bouwt langzaam af qua ritme terwijl George Michael juist opbouwt. En met de Goldschijf op zak ziet het er naar uit dat Cerrone dus zijn eerste Top40Gold hit gaat scoren.

De Nationale Ouwe gaat deze week naar een band die hun grootste hit tot nu toe met RUTHLESS QUEEN scoorde. Die plaat behaalde namelijk in run 1 (2002) een 28e plek en in run 2 (2008) een 5e plek. Daarna bleef een Top40Gold notering lang weg en moest men wachten tot eind 2014 op WINTERTIME waarmee een Goldschijf en de 13e plek behaald werd. En nu is het dus tijd voor een 4e poging met STARLIGHT DANCER en heeft men met de Nationale Ouwe tegel het eerste succesje geboekt. Niels nomineerde de plaat in 2006 en 2008 zonder succes en Martin deed dit in 2010. Nu is het Bert die de plaat heeft genomineerd en we zijn benieuwd of het de heren van Kayak deze keer wel lukt om de Top40Gold te bereiken.1 opmerking:

Anoniem zei

ik had liever kayak als gold-schijf gezien :0