Thank You For The Music


En dan is het weer zondag en zal menig Goldmember zijn pc weer willen gaan opstarten om de nieuwe lijsten te bekijken. Maar hij komt er nog net op tijd achter dat hij deze gewoonte af zal moeten leren want de Top40Gold is niet meer. Na 13 en een half jaar trouwe dienst heeft Jan zijn taken als Goldman naast zich neer gelegd en is nu aan het bedenken wat hij met al die vrije tijd zal gaan doen :o). Week in, week uit verzamelde hij alle Top20 lijstjes van de Goldmembers en telde de daar aan vastzittende puntenverdelingen bij elkaar op. Gooide er een sorteerberekening overheen en checkte vluchtig op spelfouten. Vervolgens werden de resultaten omgezet naar de Top40Gold en de Nominatieparade en zo werd tevens duidelijk wie de Goldschijf die week zou pakken. Eenmaal alle gegevens betreffende de posities verwerkt in de lijst moesten de youtube links nog even worden overgenomen achter de juiste titels en ook werd het altijd wel gewaardeerd als de Goldmembers zouden kunnen zien hoeveel mensen hun steun gaven aan een nummer en dus zette Jan ook dat aantal altijd standaard achter iedere notering in de Top40Gold. Maar dan hield het nog niet op natuurlijk want de nieuwe nominaties moeten ook nog even in de lijst opgenomen worden inclusief hun youtube linkjes. En dan was daar nog de controle via het Golddossier of het een Joker betrof of dat het een Primeurtje was. En belangrijker nog, of het een geoorloofde Joker was want er waren doorgaans altijd wel Goldmembers die dat zelf niet in de gaten hielden en dus kon er wel eens een 4e Joker ingezet worden waardoor Jan deze persoon moest gaan verzoeken een andere nominatie uit te kiezen.
Maar uiteindelijk was de lijst altijd klaar en beschikbaar op zondagochtend en konden de members genieten van alle verschuivingen en nieuwe nominaties. Voor Jan hield het daar echter nog niet op want ook het Golddossier moest worden bijgewerkt, en als je dat te lang laat liggen wordt het een dagtaak om die achterstand in te halen.
Kortom, het runnen van een hitlijst is niet iets wat je ff tussendoor doet en daarom kan en mag ik denk ik namens alle members wel een enorm dikke pluim uitreiken aan onze Goldman.

Bedankt voor al die trouwe jaren Jan, en voor alle mooie muziek die wij mede dankzij de Top40Gold hebben mogen en kunnen (her)ontdekken. 


8 opmerkingen:

Ruud zei

En zo is het. Bedankt Jan en Sjon.

top40gold zei

Nou, heel graag gedaan Sjon. Had er natuurlijk ook veel lol in. En jij bedankt voor een hele waardige afsluiting. Chappeau!!!!!

Angelo zei

Ik sluit me graag bij Sjon aan: Jan, bedankt!

En Sjon natuurlijk ook voor het overzicht :-)

Jan M zei

Helemaal mee eens!

NEGEN ÉÉN zei

Jan, Sjon, veel dank voor die mooie jaren!

peter zei

Ja mannen,bedankt!

Carlo Deuten zei

A Heart of Top40 Gold!! Dank!

Sander zei

Bedankt!