De Ontknoping


LAST TRAIN TO TRANCENTRAL-KLF

En dan nu de ontknoping met op 3 een act die 9 van hun 13 nominaties in de Top40Gold zagen verschijnen. Op 56 in deze Top100Gold kwamen we 3 AM ETERNAL al tegen en met een punten totaal van 1068 vinden we op nummer 3 hun hit LAST TRAIN TO TRANCENTRAL terug. De plaat is 2 keer genomineerd en in beide gevallen pakte hij de Goldschijf en behaalde de Top40Gold. De eerste keer was in 2002 dankzij Harry D en hij zag de plaat na 7 weken de lijst weer verlaten met nummer 5 als beste resultaat. Ronny had in 2011 meer succes ook al bleef de plaat op plek 2 steken. De plaat wist namelijk 29 weken in de lijst te blijven hangen en op die manier verzamelde hij het immens hoge aantal punten wat hem dus recht geeft op een plek bij de beste 3 Goldhits Allertijden.DOMINO DANCING-Pet Shop Boys 
Als je met 31 Top40Gold hits uit 59 nominaties de boeken in gaat dan is het niet zo heel vreemd als je met 1 van die hits ook een Top3 hit scoort. En dat is precies gebeurt met Pet Shop Boys want DOMINO DANCING is geƫindigd op nummer 2 in het Top100Gold klassement met een punten totaal van 1267. Opvallend aan deze notering is dat de plaat de meeste punten in zijn eerste run heeft verzameld want toen wist de plaat liefst 36 weken in de lijst te blijven hangen en kwam hij met de Goldschijf op zak tot plek 2. Henk was de nomineur van run 1 in 2004. Run 2 werd geJokerd door Sjon en hij zag de plaat wel die felbegeerde nummer 1 positie pakken maar moest na 14 weken alweer zien hoe zijn Joker de lijst verliet.


BLACK-Pearl Jam

En dan zijn we eindelijk toe aan de allerbeste Goldhit die de Top40Gold heeft voort gebracht. En als we run 1 van deze plaat bekijken dan moet er in run 2 wel iets heel opmerkelijks zijn gebeurd want zo geweldig was run 1 niet. Ze wisten dankzij de nominatie van Martijn V in 2002 dan wel tot plek 3 te komen maar na 9 weken was het gedaan voor Eddy Vedder en zijn mannen en het nummer BLACK. En het duurde tot oktober 2013 voordat iemand besloot de plaat te Jokeren en die iemand werd dus Ruud P. Sommige Goldmembers sprongen een gat in de lucht met deze Joker, anderen waren er absoluut niet blij mee. De plaat schoot naar de 1e plaats van de Top40Gold en bleef daar 3 weken staan. Daarna zakte hij naar 6, steeg weer naar 2, zakte weer naar 5, klom weer naar 3, bleef een weekje staan, zakte weer wat, klom weer wat. Dat geJojo hield de plaat liefst 51 weken vol in de Top40Gold waardoor hij dus absoluut onbereikbaar is geworden voor welke andere plaat ook. Met een puntentotaal van 1658 staat BLACK van Pearl Jam dus op 1 van de Top100Gold Allertijden.

Geen opmerkingen: