Top100Gold Allertijden (9 t/m 7)

Nu het doek gevallen is voor de leukste hitlijst van Nederland rest ons alleen nog maar het terugkijken op ruim 13 grandioze jaren.
Jaren waarin iedereen nieuwe muziek ontdekte door de inbreng van de andere members. De spanning elke zondag of je nominatie de nominatieparade bereikt had of dat je tussen de flops stond. En nog belangrijker, had je die felbegeerde Goldschijf te pakken?
Een geweldig leuke tijd die we de komende weken gaan proberen samen te vatten in de Top100Gold allertijden.
Onze Goldman heeft 13 jaar lang alle scores bij gehouden en dat resulteert in een prachtige lijst met oude en nieuwere songs.
En alleen al het jaar 2015 heeft er voor gezorgd dat er in die Top100Gold 18 nieuwe titels zijn verschenen ten opzichte van de vorige Top100Gold die verscheen bij het 12,5 jarig bestaan van de lijst. En ja, ook de top10 is daardoor beïnvloed dus het blijft spannend tot het einde. Reden genoeg dus om regelmatig even terug te komen op deze weblog om te zien of jou nominaties zich in dit roemruchte rijtje bevinden en hoe hoog ze staan. Zodra de volledige lijst gepubliceerd is zal de excel ook beschikbaar komen zodat je het nog eens kan terug lezen.
IK ga proberen om iedere dag 5 titels bekend te maken met daarbij een klein verhaaltje over de plaat en zijn nomineur(s) en vandaag zijn we toe aan de nummers 9 t/m 7.
En reageren mag nog steeds uiteraard:

  • Zit je (nu de Top40Gold gestopt is) nog wel te wachten op deze Top100Gold?
  • Lees je alles of kijk je slechts plaatjes?
  • Zou jij weer mee doen als er een vergelijkbare chart zou komen?
A BRAND NEW DAY-Wiz Stars
Normaal is het een computer crash die me weerhoud van een update, maar deze keer kapte mijn beeldscherm ermee en daarom dus een zeer late update. Maar we zijn inmiddels wel bij nummer 9 aangekomen en daar staan The Wiz Stars met A BRAND NEW DAY. Ze staan daar dankzij een nominatie van Harry D in 2002 die er een 5e plaats mee haalde en 27 weken genoteerd stond. Jaja dit was 1 van de eerste platen die het langer dan 20 weken vol hield in de Top40Gold. In 2013 zette Patrick een Joker in op dit nummer en wederom bereikte hij de charts. Maar na 7 weken en een 9e plek als beste resultaat was hij al weer verdwenen. Toch scharrelde Diana, Michael en de anderen 848 punten bij elkaar.

LIFE'S WHAT YOU MAKE IT-Talk Talk
Op 15 kwamen we Mark Hollis en z'n mannen van Talk Talk voor het eerst tegen, en op 8 staat hun 2e notering in de Top100Gold Allertijden. En zij hebben net als The Wiz Stars 848 punten maar staan in de allerlaatste Top40Gold nog altijd genoteerd en dus hadden ze nog hoger kunnen eindigen waardoor ze boven A BRAND NEW DAY staan. Richard nomineerde de plaat in 2003 en zag hem na 8 weken de lijst weer verlaten met plek 2 als hoogste behaalde positie. Peter E wilde die fel begeerde nummer 1 hit voor de mannen en dus Jokerde hij de plaat in mei van dit jaar. Nummer 1 hebben ze ruimschoots gehaald en zoals gezegd, ze staan in de laatst verschenen Top40Gold nog altijd genoteerd met 22 weken achter de rug.

A DAY IN THE LIFE-Beatles
Op 7 komen we voor de 4e keer de Fab Four oftewel The Beatles tegen en deze keer met het prachtige nummer A DAY IN THE LIFE. Ook deze plaat wist zich de top10 in te werken dankzij een nominatie eind 2014. De eerste nominatie was van Henk in 2003 en toen bleef de plaat 9 weken hangen en tikte positie 5 aan als beste resultaat. In 2014 was het Ruud P die meer wilde voor George, Paul, John en Rongo en dat kreeg hij ook. Liefst 21 weken bleef de plaat hangen en uiteraard tikte ze de nummer 1 positie aan. Het puntentotaal liep daardoor op naar boven de 900. Om precies te zijn zijn ze de boeken in gegaan met 903 punten en een mooie 7e plek in de Top100Gold Allertijden.

1 opmerking:

Sander zei

Mooi werk Sjon! Als antwoord op je vragen:
- Ik volg de top 100 zeker. Lees niet alles op de letter door, maar ben wel benieuwd hoe de lijst (en de top ervan) eruit ziet!
- Ik zou zeker weer mee doen mocht er een vervolg komen op de top40gold!

Ik volg de berichten op de site!