Top100Gold Allertijden (6 t/m 4)

Nu het doek gevallen is voor de leukste hitlijst van Nederland rest ons alleen nog maar het terugkijken op ruim 13 grandioze jaren.
Jaren waarin iedereen nieuwe muziek ontdekte door de inbreng van de andere members. De spanning elke zondag of je nominatie de nominatieparade bereikt had of dat je tussen de flops stond. En nog belangrijker, had je die felbegeerde Goldschijf te pakken?
Een geweldig leuke tijd die we de komende weken gaan proberen samen te vatten in de Top100Gold allertijden.
Onze Goldman heeft 13 jaar lang alle scores bij gehouden en dat resulteert in een prachtige lijst met oude en nieuwere songs.
En alleen al het jaar 2015 heeft er voor gezorgd dat er in die Top100Gold 18 nieuwe titels zijn verschenen ten opzichte van de vorige Top100Gold die verscheen bij het 12,5 jarig bestaan van de lijst. En ja, ook de top10 is daardoor beïnvloed dus het blijft spannend tot het einde. Reden genoeg dus om regelmatig even terug te komen op deze weblog om te zien of jou nominaties zich in dit roemruchte rijtje bevinden en hoe hoog ze staan. Zodra de volledige lijst gepubliceerd is zal de excel ook beschikbaar komen zodat je het nog eens kan terug lezen.
IK ga proberen om iedere dag 5 titels bekend te maken met daarbij een klein verhaaltje over de plaat en zijn nomineur(s) en vandaag zijn we toe aan de nummers 6 t/m 4.
En reageren mag nog steeds uiteraard:

  • Zit je (nu de Top40Gold gestopt is) nog wel te wachten op deze Top100Gold?
  • Lees je alles of kijk je slechts plaatjes?
  • Zou jij weer mee doen als er een vergelijkbare chart zou komen?

TINSELTOWN IN THE RAIN-Blue Nile

Op 7 vinden we de laatste plaat die enorm is opgeklommen dankzij een Top40Gold notering na het verschijnen van de 12,5 jarig jubileum Top100Gold vorig jaar. Blue Nile werd in totaal 3 keer genomineerd en 2 daarvan waren voor TINSELTOWN IN THE RAIN en beide keren bereikte de plaat de 1e plaats. In juni 2002 nomineerde Jan S de plaat en die zag hem na 7 weken alweer verdwijnen. Alexander zette oktober 2014 zijn Joker in op de plaat en na 27 weken zag hij de plaat weer verdwijnen. In totaal dus 34 weken in de lijst en een puntentotaal van 917. De 3e nominatie van de heren betrof het nummer STAY maar dat flopte voortijdig.


IT'S MY LIFE-Talk Talk 
En met IT'S MY LIFE komen we Talk Talk in zeer korte tijd al voor de 3e keer tegen en daarmee kunnen we Mark Hollis en zijn maatjes toch wel bestempelen als 1 van de meest populaire acts in het Top40Gold gebeuren. Ze staan 3 keer genoteerd in de Top15 en er is geen andere act die ze dat na doet. IT'S MY LIFE heeft zijn nummer 5 postite te danken aan nominaties van Jeroen H (2003) en Peter E (2008). En daar waar Jeroen de plaat nog op 19 zag stranden met slechts 4 weken notering schoot Peter in de roos en pakte een nummer 1 hit met de mannen. Bovendien zag hij de plaat 25 weken lang in de Top40Gold blijven hangen. Die 29 weken waren goed voor 918 punten en dus een Top5 notering.


FOREVER YOUNG-Alphaville
En via The Blue Nile en Talk Talk komen we op 4 bij Alphaville met het nummer FOREVER YOUNG. Deze plaat heeft zijn positie te danken aan 2 nominaties van Peter H in 2003 en 2011.
In zijn eerste run wist hij plek 6 te bereiken en een respectabele 12 weken in de lijst, maar in zijn 2e run verbleekte die resultaten van de 1e run. In februari 2011 pakte de plaat namelijk eerst de Goldschijf om vervolgens door te schieten naar de 3e plaats van de Top40Gold. En of dat al niet genoeg was bleef de plaat ook nog eens 31 weken in de lijst staan waardoor het totaal aantal punten tot 964 is geschoten. Het is overigens 1 van de 3 platen in de Top10 die geen nummer 1 hit nodig had om de Top10 Allertijden te halen.

Geen opmerkingen: