James Taylor komt naar Amsterdam!Op woensdag 16 mei komt de legendarische folk/ rock singer–songwriter James Taylor samen met zijn volledige band naar Amsterdam voor een concert in de Heineken Music Hall.

James Taylor , geboren in Boston, Massachusetts bracht zijn eerste album in 1968 (op het befaamde Apple Records van The Beatles) en vanaf dat moment heeft hij de schijnwerpers nooit verlaten.

Met FIRE AND RAIN had hij in 1970 zijn eerste hit. In Nederland een bescheiden succes, maar in de Amerikaanse Billboard chart behaalde hij daar een nummer 3 hit mee.

Zijn grootste hit scoorde hij in 1971 met YOU`VE GOT A FRIEND, wat door Carole King geschreven werd. In de speelfilm “Two Lane Blacktop” kreeg hij een rol als acteur. .Een jaartje later trouwde hij met Carly Simon., waar hij overigens 11 jaar later weer van ging scheiden.

Grote Amerikaanse hits kreeg Taylor ook met nummers als MOCKINGBIRD (met Carly Simon), HOW SWEET IT IS TO BE LOVED BY YOU (1975) en HANDY MAN (1977).
Met albums als ‘SWEET BABY JAMES’ (1970), , 'JT' (1977), 'HOURGLASS(1997) en ‘OCTOBER ROAD (2002) had hij ook veel succes.. Zijn meest recente album is afkomstig uit 2010, LIVE AT THE TROUBADOUR, samen met Carole King.

In de afgelopen decennia ontving Taylor maar liefst vijf Grammy Awards .
In de Top40Gold werd FIRE AND RAIN maar liefst 3 maal genomineerd en behaalde er een 28e positie mee in 2005, maar als hernominatie in 2008 behaalde James Taylor er een 1e plaats mee. Vorig jaar nomineerde Peter E. het nummer HOW SWEET IT IS, was in de nominatieparade bleef steken.

Uit handen van president Obama ontving Taylor in 2011 de hoogste onderscheiding die een artiest in de Verenigde Staten kan ontvangen, namelijk de National Medal of the Arts
Taylor’s laatste optreden in Nederland was tijdens het North Sea Jazz Festival in
2009.


De Pressman

Geen opmerkingen: