Top100Gold Allertijden (45 t/m 41)

Nu het doek gevallen is voor de leukste hitlijst van Nederland rest ons alleen nog maar het terugkijken op ruim 13 grandioze jaren.
Jaren waarin iedereen nieuwe muziek ontdekte door de inbreng van de andere members. De spanning elke zondag of je nominatie de nominatieparade bereikt had of dat je tussen de flops stond. En nog belangrijker, had je die felbegeerde Goldschijf te pakken?
Een geweldig leuke tijd die we de komende weken gaan proberen samen te vatten in de Top100Gold allertijden.
Onze Goldman heeft 13 jaar lang alle scores bij gehouden en dat resulteert in een prachtige lijst met oude en nieuwere songs.
En alleen al het jaar 2015 heeft er voor gezorgd dat er in die Top100Gold 18 nieuwe titels zijn verschenen ten opzichte van de vorige Top100Gold die verscheen bij het 12,5 jarig bestaan van de lijst. En ja, ook de top10 is daardoor beïnvloed dus het blijft spannend tot het einde. Reden genoeg dus om regelmatig even terug te komen op deze weblog om te zien of jou nominaties zich in dit roemruchte rijtje bevinden en hoe hoog ze staan. Zodra de volledige lijst gepubliceerd is zal de excel ook beschikbaar komen zodat je het nog eens kan terug lezen.
IK ga proberen om iedere dag 5 titels bekend te maken met daarbij een klein verhaaltje over de plaat en zijn nomineur(s) en vandaag zijn we toe aan de nummers 45 t/m 41.
En reageren mag nog steeds uiteraard:

  • Zit je (nu de Top40Gold gestopt is) nog wel te wachten op deze Top100Gold?
  • Lees je alles of kijk je slechts plaatjes?
  • Zou jij weer mee doen als er een vergelijkbare chart zou komen?
STRAWBERRY FIELDS FOREVER-Beatles 
En op 45 vinden we John, Paul, Ringo en George eindelijk weer een keertje. De band die 48 Top40Gold hits wist te scoren de afgelopen 13 jaar zijn we tot nu toe alleen maar tegen gekomen met ELEANOR RIGBY ergens onderin de lijst en dus werd het wel weer eens tijd.
STRAWBERRY FIELDS FOREVER werd in 2005 door Niels genomineerd en wist de Goldschijf te pakken om vervolgens de Top40Gold binnen te knallen op nummer 2. En uiteraard werd een week later de nummer 1 positie over genomen van Noir Desir en daar bleven ze 4 weken staan. In totaal stond deze plaat uit 1967 22 weken in de lijst en behaalde daarmee 593 punten waardoor ze dus zonder Joker te hoeven inzetten een knappe 45e plaats bezetten.
CLOUDBUSTING-Kate Bush
Op 44 vinden we voor de eerste keer de vrouw die vorig jaar voor het eerst sinds jaren weer eens een concertreeks gaf. Kate Bush is haar naam en ook deze dame is een graag geziene gast in het Top40Gold cafe. Met 15 hits uit 30 nominaties (waarvan 4 nummer 1 hits) is ze best populair te noemen. Maar ondanks die 4 nummer 1 hits gaan we haar toch maar 2 keer tegen komen in de Top100Gold kan ik al wel vast verklappen. En CLOUDBUSTING is dankzij Peter H, die de plaat in 2004 via de Goldschijf in 8 weken Top40Gold naar een 2e plek zag klimmen. En dankzij Peter E die hem in 2013 in 12 weken de nummer 1 positie zag aantikken. In de 20 weken wist Kate 598 punten te scoren waardoor zij dus stevig op plek 44 staat.


EXPECTING TO FLY-Buffalo Springfield 
Op 43 vinden we een nummer wat nooit in de Nederlandse Top40 heeft gestaan maar wat het in de Top40Gold dus via de Goldschijf en dankzij 1 run van 22 weken en een 1e plaats heeft weten te schoppen tot 601 punten in het algemeen Gold klassement.
En dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat de groep bestond uit oa. Neil Young, Stephen Stills, Richie Furay, Bruce Palmer en Dewey Martin. Want zeker die eerste 2 kerels zijn zeer gewaardeerde muzikanten bij het Top40Gold panel. Buffalo Springfield had overigens naast EXPECTING TO FLY  (welke pas bij een 3e nominatie succesvol werd) nog 2 Top40Gold hitjes. Rob en Martijn V zagen EXPECTING TO FLY in 2004 en 2005 floppen terwijl Peter H dus in 2008 het fundament legde voor deze hoge notering.

MYKONOS-Fleet Foxes 
Op 42 vinden we de hit MYKONOS van de band Fleet Foxes dankzij een nominatie van Ruud P in 2010. Fleet Foxes is een zeskoppige band uit het Amerikaanse Seattle. De band werd opgericht in 2005 als Pineapple, maar een lokale band was reeds actief onder deze naam, waardoor de naam veranderd werd naar The Fleet Foxes (later gewoon Fleet Foxes). Fleet Foxes heeft een 100% score in de Top40Gold met 4 hits uit 4 nominaties. Maar MYKONOS is absoluut de grootste hit met een Goldschijf op zak bestormde deze plaat in 2010 de Top40Gold en stond van de in totaal 21 weken dat het genoteerd stond 2 weken op de 1e plaats. Alles bij elkaar was dit goed om in 1 run 607 punten bij elkaar te brengen en dus die 42e plek in te nemen.


SUBURBIA-Pet Shop Boys
Op 41 vinden we de 2e notering van Neil Tennant en Chris Lowe oftewel Pet Shop Boys. SUBURBIA is 1 van de vele hits die de heren zowel in de Nederlandse Top40 als in de Top40Gold hebben gehad. 4 van hun hits bereikte ook de nummer 1 positie maar SUBURBIA zat daar niet bij. Die plaat haalde bij zijn eerste run in 2002 dankzij een nominatie van André K een Goldschijf op en bereikte een 2e positie in 7 weken To40Gold. Raymond  nomineerde de plaat in 2011 nog eens als Joker maar zag hem toen niet verder komen dan een 5e plek, wel wist hij het langer vol te houden in de lijst namelijk 15 weken. En die 22 weken waren dus samen goed voor een totaal van 614 punten.Geen opmerkingen: