Top100Gold Allertijden (65 - 61)

Nu het doek gevallen is voor de leukste hitlijst van Nederland rest ons alleen nog maar het terugkijken op ruim 13 grandioze jaren.
Jaren waarin iedereen nieuwe muziek ontdekte door de inbreng van de andere members. De spanning elke zondag of je nominatie de nominatieparade bereikt had of dat je tussen de flops stond. En nog belangrijker, had je die felbegeerde Goldschijf te pakken?
Een geweldig leuke tijd die we de komende weken gaan proberen samen te vatten in de Top100Gold allertijden.
Onze Goldman heeft 13 jaar lang alle scores bij gehouden en dat resulteert in een prachtige lijst met oude en nieuwere songs.
En alleen al het jaar 2015 heeft er voor gezorgd dat er in die Top100Gold 18 nieuwe titels zijn verschenen ten opzichte van de vorige Top100Gold die verscheen bij het 12,5 jarig bestaan van de lijst. En ja, ook de top10 is daardoor beïnvloed dus het blijft spannend tot het einde. Reden genoeg dus om regelmatig even terug te komen op deze weblog om te zien of jou nominaties zich in dit roemruchte rijtje bevinden en hoe hoog ze staan. Zodra de volledige lijst gepubliceerd is zal de excel ook beschikbaar komen zodat je het nog eens kan terug lezen.
IK ga proberen om iedere dag 5 titels bekend te maken met daarbij een klein verhaaltje over de plaat en zijn nomineur(s) en vandaag zijn we toe aan de nummers 65 t/m 61.
En reageren mag nog steeds uiteraard:
  • Wie staan er verrassend genoeg niet in de Top100Gold volgens jou?
  • Wie heeft de meeste Top100Gold hits volgens jou
  • Wat is de hoogst genoteerde nominatie uit 2015?
POMPEII-Bastille
Een van de vragen hierboven is welke nominatie in 2015 gedaan het hoogst staat en om je een beetje te helpen kunnen we verklappen dat Bastille dat niet is. Neemt niet weg dat het een hele prestatie is van deze super verse plaat. In 2013 was het een hele dikke hit in de NL Top40 met een 14e plek en 12 weken notering. Maar 2 jaar later was de plaat ook een geoorloofde nominatie voor de Top40Gold en Peter E koos de plaat als nominatie en met succes. In no-time schoot de plaat naar de 1e plaats van de lijst en het duurde maarliefst 17 weken voordat ze de uitgang weer gevonden hadden. In die 17 weken wisten ze 531 punten te verdienen en dat bracht ze uiteindelijk op positie 65 in de Top100Gold Allertijden.


BIG IN JAPAN-Alphaville
We hadden op 66 de groep Monaco en er werd op 65 gezongen over Pompeii, en nu zijn we aanbeland op 64 en ook daar zingen we over een leuke vakantie bestemming. Want op 64 staat met 538 punten de groep Alphaville die zingt over BIG IN JAPAN. Zij stonden 19 weken in de Top40Gold en wisten de nummer 1 positie te bereiken. Zij deden dat niet in hun 1e run maar hadden de Joker daar voor nodig. BIG IN JAPAN is wel 1 van die platen die in de allereerste Top40Gold ooit binnen kwam en wel op plek 6. Harry D was toen de nomineur en 6 was ook tevens de hoogst behaalde plaats en na 7 weken was het al weer exit voor de plaat. Johan nomineerde de plaat in 2011 opnieuw en mede daardoor staan ze nu zo hoog want die notering hield het 12 weken vol in de lijst.


FOOL'S OVERTURE-Supertramp
Op 63 vinden we de 2e en tevens laatste notering van Rick Davies, Ricard Palmer-James en Roger Hodgson, oftewel Supertramp. Eerder al kwamen we ze tegen met DREAMER en deze keer is het de beurt aan het fraaie FOOL'S OVERTURE. En dat is best opvallend want beide nummers deden in de NL Top40 helemaal niks, alleen de live versie van DREAMER wist een magere 36e plaats te behalen. En FOOL'S OVERTURE is officieel eigenlijk nooit een single geweest. Maar dankij de nominaties van Carlo (2003) en Marc (2014) heeft deze plaat toch 540 punten verzameld. De meeste punten pakte ze in de re-run dankzij 15 weken Top40Gold en een 1e plaats. De eerste run was met 3 weken en een 25e plaats niet heel succesvol te noemen.

TROY-Sinead 'O Connor
Op 62 hebben we al weer een zogenaamde one-hit-wonder te pakken als het om de Top100Gold Allertijden gaat. In de Top40Gold stond zij met 3 verschillende singles genoteerd, maar MANDINKA en NOTHING COMPARES TO U kwamen niet eens in de buurt van de beste 100. Welke dat wel deed is haar debuut single TROY maar ook die had een Joker nodig om zo ver te komen. Herman nomineerde deze excentrieke dame in 2002 als eerste en zag haar in 4 weken Top40Gold tot nummer 9 komen. Ronny deed in 2011 een nieuwe poging en via de Goldschijf schoot ze toen wel naar de nummer 1 positie. En van de 13 weken die ze in de lijst stond wist ze er 3 op de 1e plaats te staan en daarna nog 4 weken op 2. Op die manier wist ze aan het mooie aantal van 544 punten te komen. 


19-Paul Hardcastle
Nummer 61 alweer, en wat krijg je als je dat getal 180 graden draaid? juist ja, 19 en dat is dan weer de titel van de plaat die we daar vinden. Met 545 punten heeft hij er 1 meer dan Supertramp en ook Paul Hardcastle want daar hebben we het over, heeft dit met 2 nominaties bij elkaar gespaard.
Bart was de eerste die deze veel besproken track uit 1985 nomineerde en hij zag hem op plek 6 stranden na 10 weken Top40Gold. Henk dacht in 2011 dat dit wel beter moest kunnen en daar had hij gelijk in want de plaat stond deze keer geen 10 maar 11 weken in de lijst en kwam tot plaats 5. Voor Paul Hardcastle is 19 zijn enige notering geweest in de Top40Gold, de nominaties van THE WIZARD en DON'T WASTE MY TIME flopte beide.

Geen opmerkingen: