Top100Gold Allertijden (75 - 71)

Nu het doek gevallen is voor de leukste hitlijst van Nederland rest ons alleen nog maar het terugkijken op ruim 13 grandioze jaren.
Jaren waarin iedereen nieuwe muziek ontdekte door de inbreng van de andere members. De spanning elke zondag of je nominatie de nominatieparade bereikt had of dat je tussen de flops stond. En nog belangrijker, had je die felbegeerde Goldschijf te pakken?
Een geweldig leuke tijd die we de komende weken gaan proberen samen te vatten in de Top100Gold allertijden.
Onze Goldman heeft 13 jaar lang alle scores bij gehouden en dat resulteert in een prachtige lijst met oude en nieuwere songs.
En alleen al het jaar 2015 heeft er voor gezorgd dat er in die Top100Gold 18 nieuwe titels zijn verschenen ten opzichte van de vorige Top100Gold die verscheen bij het 12,5 jarig bestaan van de lijst. En ja, ook de top10 is daardoor beïnvloed dus het blijft spannend tot het einde. Reden genoeg dus om regelmatig even terug te komen op deze weblog om te zien of jou nominaties zich in dit roemruchte rijtje bevinden en hoe hoog ze staan. Zodra de volledige lijst gepubliceerd is zal de excel ook beschikbaar komen zodat je het nog eens kan terug lezen.
IK ga proberen om iedere dag 5 titels bekend te maken met daarbij een klein verhaaltje over de plaat en zijn nomineur(s) en vandaag zijn we toe aan de nummers 75 t/m 71.
En reageren mag nog steeds uiteraard:
  • Had je de plaat daar verwacht? 
  • Valt het je tegen hoe hoog hij staat? 
  • Heb je een bepaalde herinnering aan deze plaat toen hij in de lijst verscheen?
  • Welke plaat is er volgens jou nieuw in de Top10?
HIGHWAYS OF MY LIFE-Isley Brothers
Nog 75 juweeltjes van platen te gaan tot de nummer 1 van de Top100Gold Allertijden, en de eerste die we onderweg daarheen tegen komen zijn de Isley Brothers. Niet met SUMMER BREEZE, want dat nummer deed het beter in de versie van Seals & Crofts maar wel met HIGHWAYS OF MY LIFE. met 513 punten staat hij al sinds 2005 bij de beste 100, want toen nomineerde Carlo de plaat namelijk al. En dat aantal punten wisten de broertjes in 17 weken bij elkaar te zingen en dat lukte mede door de nummer 1 positie te behalen. Opvallend is wel dat THAT LADY ook de nummer 1 positie behaalde en zelfs 20 weken in de lijst stond, maar deze plaat komt niet eens in de buurt van de beste 100.


DON'T YOU (forget about me)-Simple Minds  
Op 74 vinden we een echte kneiter uit de jaren 80 welke meteen de definitieve doorbraak betekende voor Jim Kerr en zijn mannen. Natuurlijk hadden ze al een flinke voet aan de grond in hitland met WATERFRONT, PROMISSED YOU A MIRACLE en I TRAVEL, maar DON'T YOU was het begin van 10 jaar hits aan de lopende band. In de Top40Gold zijn ze ook zeer populair geweest met 51 nominaties en 23 hits. EN DON'T YOU scoorde dankzij Arther D in 2002 een nummer 11 hit met 8 weken notering, en Raymond Jokerde hem in 2008 en wist na 12 weken lijst de 4e plek behaald te hebben. Dit alles was goed voor plek 74 in de Top100Gold met 516 punten.THE BOYS OF SUMMER-Don Henley
Op 73 komen we Don Henley tegen en dat is opvallend want in de NL Top40 is hij solo een one hit wonder. Maar juist die ene plaat weet ook in het Top40Gold gebeuren goed te scoren. Zo goed zelfs dat één nominatie van Jeroen H genoeg was om hem een nummer 2 hit en 17 weken notering te bezorgen. En in die 17 weken liep het totaal aantal punten op tot 517. Don Henley kennen we natuurlijk als 1 van de leadzangers van de The Eagles en dus zullen we hem ongetwijfeld hogerop in de lijst nog een keer tegen komen, maar met welke plaat? Een andere solosingle van Don "IN A NEW YORK MINUTE" welke in de NL Top40 flopte wist in de Top40Gold overigens wel de nummer 1 positie te pakken.MR BLUE SKY-Electric Light Orchestra
En hoe hoger we komen des te mooier lijken de platen te worden want kijk maar eens wat een beauty er op 72 staat. MR BLUE SKY van het Electric Light Orchestra ook wel E.L.O. genoemd. Gek genoeg is dit voor E.L.O. hun enige ijzer in het Top100Gold vuur en dat zou je niet verwachten als je het Golddossier er op na slaat. 37 nominaties en 15 hits waaronder 4 nummer 1 hits en 2 nummer 2 hits. Maar MR BLUE SKY is wel de enige plaat die meer dan 12 weken in de lijst bleef hangen namelijk 21. Bart was in 2002 de nomineur en dankzij die nominatie staat E.L.O. nu dus op 72 met 517 punten. De andere nummer 1 hits van de band waren DON'T BRING ME DOWN, LIVIN' THING en SHINE A LITTLE LOVE.


GO YOUR OWN WAY-Fleetwood Mac
En dit blokje van 5 sluiten we af met wederom een superband die vele hits heeft gescoord in de NL Top40, maar ook in de Top40Gold. Maar of ze er ook hoog genoeg mee hebben gescoord waardoor ze hogerop in de lijst ook nog te vinden zijn daar komen jullie nog wel achter. Vorlopig hebben ze met GO YOUR OWN WAY de 71e plek te pakken dankzij nominaties van Arthur D en Peter E en beide keren wist de plaat ook de Goldschijf te pakken. In 2002 behaalde de plaat met 7 weken notering een 5e plek en in 2011 waren ze 11 weken present en was ook de nummer 1 positie behaald. In totaal dus 17 weken in de lijst en een punten totaal van 518. Andere grote Goldhits van de band waren oa: DON'T STOP, BIG LOVE, SARA en RHIANNON, maar geen allen kwam op 1.

Geen opmerkingen: